• 23/06/2024

Wilrijk zet lente in met verenigingenmarkt, Antwerpen dooft de lichten

WILRIJK – Wilrijk zet dit weekend de lente in met een verenigingenmarkt en een reeks optredens.

Eind vorig jaar kon het traditionele kerstmarktweekend niet doorgaan omwille van de coronamaatregelen. De organisator – vzw Wilrijk-Niedernhausen-Ilfeld – bleef echter niet bij de pakken zitten. Het resultaat is een eenmalige editie tijdens het voorjaar. De formule van het kerstmarktweekend blijft daarbij bewaard: een rist Wilrijkse verenigingen presenteert zich op de Bist.

Aan hun standje ontdek je niet enkel hun werking, maar kan je ook terecht voor een hapje of drankje. Op het grote podium zorgen bands intussen voor een muzikale omlijsting. De verenigingenmarkt vindt plaats op zaterdag 26 maart van 14 tot 22 uur en op zondag 27 maart van 14 tot 20 uur.

Er wordt aan deelgenomen door Wilrijk-Niedernhausen-Ilfeld, Willemsfonds Wilrijk, Centro Andino, Chiro Sint-Bavo, Eden Leeft!, Vriendenkring Fatimacenter, Tigris Pantera, VVKB De Kegelaar, Geitestoet vzw, Bananentejater, Fighting Lions Antwerp, Atletiekclub AVI, Technisch Comité Geitestoet, Lofttheater, Gambiana vzw, Judoclub Asahi, Koninklijke . Harmonie Sint-Bavo, De Tanzaniavrienden, KWB Wilrijk Centrum, Scouts 49e Corbusier en Het Vlaamse Kruis.

Het programma van de optredens: Zaterdag: 14 uur Streetband Kon. Harmonie Sint-Bavo, 14.30 u. Bard & Danny, 15 uur Toonaardig, 15.30 u Streetband Kon. Harmonie Sint-Bavo, 16-18 uur What about Bonnie?, 19 uur Limelight; Zondag: 14 uur Destiny, 15 uur Tania zingt, 16 uur Streetband Kon. Harmonie Sint-Bavo, 16.30 – 19 uur De Stabroekse Blaaskapel, 19 uur Streetband Kon. Harmonie Sint-Bavo.

Op zaterdag 26 maart is het opnieuw Earth Hour, een jaarlijkse wereldwijde actie van het WWF die de strijd tegen klimaatverandering in de kijker zet. Aan iedereen wordt gevraagd om gedurende een uur de verlichting uit te zetten. Stad Antwerpen doet mee en roept haar bewoners daar ook toe op.

De stad dooft van 20.30 uur tot 21.30 uur de verlichting aan 38 openbare gebouwen en monumenten waaronder het stadhuis, Het Steen, de kathedraal en andere kerken, musea en districtshuizen. Alle straatverlichting blijft branden, maar in het centrum zal de directe aanstraling van de historische gevels op de Grote Markt, Kaasrui, Oude Koornmarkt en Suikerrui ook uitgezet worden. Een lijst van alle gebouwen vind je op https://www.antwerpen.be/info/605c4e460977268476298bcb/earth-hour-stad-dooft-de-lichten-aan-38-gebouwen

De stad vernieuwt en verduurzaamt de verlichting in haar eigen gebouwen. Al 47 stadsgebouwen, waaronder het EcoHuis, CC Rix, zwembaden Wezenberg, Groenenhoek en Plantin Moretus, musea waaronder het Rubenshuis, het Hessenhuis en Museum Mayer Van den Bergh, en sporthallen De Bist, Rode Loop en Plantin Moretus kregen de afgelopen jaren nieuwe verlichting. Deze aanpassingen leverden een totale besparing op van 950 961 kWh. Dat is het gemiddelde jaarverbruik voor elektriciteit van ongeveer 272 gezinnen. (EM / Foto Victoriano Moreno)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten