• 19/04/2024

‘Wilrijk Wintert’ van vrijdag 17 december tot en met zondag 16 januari 2022

WILRIJK – Vanaf vrijdag 17 december is het glijden, glibberen en winters genieten geblazen op de Bist. ‘Wilrijk Wintert’ brengt een maand lang een overdekte schaatspiste met winterdorp naar het centrum van het district.

Na een coronapauze in 2020 strijkt ‘Wilrijk Wintert’ voor de tweede keer neer op de Bist. De ijsbaan van ruim 350 vierkante meter verhuist van het basketbalplein naar de evenementenzone en wordt dit keer overdekt. Zo kunnen bezoekers in alle comfort genieten van een schaatsbeurt met zicht op het districtshuis.

Uitgebreid nakaarten kan in het eveneens overdekte winterdorp vlak naast de schaatspiste, waar verschillende chalets voorzien in een ruim aanbod van hartverwarmende dranken en snacks.

De toegang tot het winterdorp van ‘Wilrijk Wintert’ is gratis. Een schaatsbeurt kost zes euro, huur van schaatsen inbegrepen. Het winterdorp en de ijsbaan zijn elke dag open tussen vrijdag 17 december en zondag 16 januari 2022.

Robert Moens (N-VA), districtsschepen voor sport: ‘Ik ben blij dat we onze inwoners en bezoekers op het einde van dit toch wel moeilijke jaar alsnog kunnen laten genieten van een welverdiende portie ijspret. Ik ben ervan overtuigd dat de organisatoren ervoor zullen zorgen dat alles op een zo coronaveilig mogelijke manier kan plaatsvinden.’

Om alles veilig te laten doorgaan gelden er verschillende coronamaatregelen. Zo zullen er maximum 200 personen tegelijkertijd worden toegelaten in het winterdorp en moeten bezoekers vanaf twaalf jaar en twee maanden een geldig Covid Safe Ticket voorleggen.

Er geldt zowel in het winterdorp als op de schaatspiste een algemene mondmaskerplicht vanaf zes jaar. Het mondmasker mag wel worden afgezet wanneer men drank of snacks nuttigt aan een tafeltje.

Tijdens het openingsweekend van ‘Wilrijk Wintert’ houden de winkeliers een kerstshoppingweekend waarbij de winkels op zondag open zijn en het bezoek krijgen van de kerstman en zijn rendieren.

Vlakbij het schaatsdorp staat de jaarlijkse Wilrijkse winterfoor tot zondag 9 januari 2022 met kermisattracties voor kinderen en gebakkramen.

Naar jaarlijkse gewoonte baden de Bist en de winkelstraten in een zee van fonkelende feestlichtjes, met de grote kerstboom voor het districtshuis als orgelpunt.

Districtsburgemeester Kristof Bossuyt (N-VA): ‘De terugkeer van ‘Wilrijk Wintert’ naar de Bist schenkt ons district een fonkelend jaareinde. De combinatie van deze fraaie ijsbaan, alsook de winterfoor, met onze sterke winkelkern en de uitgebreide feestverlichting maken van Wilrijk de perfecte plek voor een rondje kerstshoppen én genieten.’

De openingsuren staan op https://wilrijkwintert.be/ (EM / Foto District Wilrijk)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten