• 18/07/2024

Wilrijk vraagt behoud van buslijn 22, Minerva draait voor Zorgbedrijf

WILRIJK – Een bescheiden agenda op de districtsraad van Wilrijk gisteravond én, opvallend,  alle agendapunten en interpellaties warden unaniem goedgekeurd. Een eerste interpellatie kwam van Xeno Wauters (N-VA) over buslijn 22. Die loopt nu van het UZA via het Valaar naar de Groenplaats maar in het nieuwe vervoersplan wordt ze gedeeltelijk gesupplimeerd. Wauters: ‘Hierdoor komen heel wat van onze 8 365 65+-ers en in het bijzonder de bewoners van WZC Bloemenveld, DC Romanza en residentie Elsdonck in de kou te staan.’

Burgemeester Kristof Bossuyt (N-VA, zie foto): ‘Op 18 december 2020 hebben wij onze bezorgdheid geuit aan de betrokken stadsschepen (Koen Kennis, N-VA). Ik stel voor dat we de motie van Wauters ook overmaken aan De Lijn.’ Aanvankelijk vroeg men het behoud van lijn 22. Lien Moens (PVDA) vroeg dat men – bij afschaffing – moet voorzien in alternatieven zoals een belbus en Dirk Avonts (Groen) voegde er nog aantoe dat een eventueel afschaffen niet mag gebeuren vooraleer het alternatief lopende is en werd goedbevonden. De ganse raad schaarde zich  achter de motie inclusief de twee aanvullingen.

Philippe Kussé (N-VA) was bezorgd over de camera’s met nummerplaatherkenning die de gemeente Edegem gaat aanbrengen In haar Collegewijk. ‘Hierdoor dreigt onze wijk  Elsdonk overspoeld te worden met verkeer. Wat helemaal niet goed te praten is dat wij deze eenzijdige beslissing van Edegem hebben moeten vernemen uit de krant.’ Bossuyt: ‘Ik betreur met u ten zeerste dat wij niet op de hoogte werden gesteld door  Edegem van hun plannen. Op 19 november 2020 was er overleg en de gemeente Edegem heeft daar niet over gerept. Ondertussen heeft de stad Antwerpen de nodige info opgevraagd en binnenkort gaan de drie partijen (stad, district, gemeente) rond de tafel zitten.’ Een mondelinge vraag van Martine Depauw (sp.a) was niet ontvankelijk. Bossuyt: ‘Maak er een schriftelijke van en je krijgt volgende week een antwoord.’ Dat antwoord werd eigenlijk al gegeven. Antwerps Schepen Fons Duchateau (N-VA) zal rekening houden met de vraag voor bijkomende mobiele recyclagepunten, bijvoorbeeld aan de Bist.

Radio Minerva draait nog tot eind januari in samenwerking met Zorgbedrijf Antwerpen elke weekdag van 10 tot 12 uur verzoeknummers. Zo kan iedereen zijn beste wensen overbrengen aan de bewoners in de woonzorgcentra en serviceflats en de klanten van de thuisdiensten van Zorgbedrijf Antwerpen. Verschillende BV’s lezen de wensen voor op de Antwerpse radiozender, dit in samenwerking met  acteur Steven De Lelie, tevens dienstencentrumcoördinator van Groen Zuid.

De volgende gasten presenteren de komende weken ‘Wens het met een plaatje’ mee op Radio Minerva met dj Danny Van Tichelen:  maandag 11 januari: Leen Dendievel,  woensdag 13 januari: Slongs, maandag 18 januari: Camilia Blereau, maandag 25 januari: Mitta Van der Maat en woensdag 27 januari: Udo. Ook Luc Caals, Garry Hagger, Davy Gilles, Leen Dendievel, Udo, Simonne Peeters, Walter Van de Velde, burgemeester Bart De Wever (N-VA) en premier Alexander De Croo (Open Vld) bellen zelf live in op de radio om een plaatje aan te vragen en senioren een hart onder de riem te steken. Duchateau: ‘Sinds eind 2020 zijn al 600 nummers gedraaid op Radio Minerva. Dat brengt de teller in totaal op 1 600 verzoeknummers, want ook tussen maart en mei was hetzelfde programma al een groot succes.’  Een plaatje aanvragen kan via www.zorgbedrijf.antwerpen.be/wens-het-met-een-plaatje. (EM / Foto N-VA)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten