• 15/07/2024

Wilrijk subsidieert feestverlichting – ‘inrichtingen’ gesloten in 2018 en 2060

WILRIJK – 2020 loopt op zijn einde. Wilrijk wil samen met haar inwoners dit bijzondere jaar op een fonkelende manier afsluiten, met veel licht in de straten en warmte tussen de mensen. Daarvoor organiseert het district een postkaartenactie in het 2610 Magazine en een subsidie voor de aankoop van energiezuinige lichtslingers. Wilrijk sluit 2020 af onder het motto #WilrijkFonkelt met heel wat licht en warmte. Daarvoor ontwikkelde het district verschillende initiatieven:

Via Buurtbouwers kunnen Wilrijkenaren tot en met zondag 20 december een financiële bijdrage krijgen als ze samen met de buren energiezuinige kerstverlichting aankopen om hun straat in een kerstjasje te steken. De maximale subsidie bedraagt 250 euro per straat of bewonersgroep. Meer info op https://www.antwerpen.be/info/5fc6047dc525afc0394c2a1f/buurtbouwers-steunt-sfeervolle-kerststraten.  Districtsschepen voor Buurtbouwers Hans Ides (CD&V): ‘Het eindejaar is normaal het moment om gezellig met je straat te klinken en vooruit te kijken. Dat hopen we volgend jaar weer te kunnen doen. Nu willen we vooral wat licht en warmte brengen in al onze straten en Wilrijk doen fonkelen. We hopen zo toch die gezelligheid in de straten te brengen.’

Districtsburgemeeste Kristof Bossuyt (N-VA): ‘Het district geeft alvast het lichtend voorbeeld door deze week de feestverlichting in het centrum te laten branden.  Aan de gevel van het districtshuis en in de bomen op de Bist worden vanaf vandaag slingers opgehangen met in totaal 90 000 energiezuinige led-lampjes (zie foto). Daarnaast plannen we lichtslingers op het Sint-Bavoplein en het Michel Willemsplein. De winkeliersvereniging WiZo zorgt voor sfeervolle verlichting in de winkelstraten. De kerstverlichting zal volledig klaar zijn tegen zondag.’

Deze week valt in alle Wilrijkse brievenbussen het 2610 Magazine, het officiële infoblad van het district. Daarin zitten vier uitknipbare wenskaarten. Wilrijkenaren kunnen deze gebruiken om andere inwoners het beste te wensen voor 2021. Maar evengoed kunnen ze via de wenskaart een andere Wilrijkenaar aanbieden om bijvoorbeeld boodschappen te doen of eten te koken. In de bib Bist zijn tot het jaareinde extra postkaarten verkrijgbaar.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) besliste om een voedingswinkel in de Dambruggestraat te sluiten omwille van het niet naleven van de verplichte veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. De zaak blijft gesloten tot en met woensdag 16 december.  Tijdens een controle in juli stelde de politie vast dat er in de winkel teveel klanten aanwezig waren. Verder bleek uit camerabeelden en bij latere controles in november dat er grote samenscholingen waren voor de winkel en dat personen, de meesten zonder mondmasker, veelvuldig binnen en buiten liepen met bierflesjes in de hand. Alles wees erop dat de ‘winkel’ als café werd uitgebaat.  Er werden pv’s opgesteld, onder meer inzake fraude, zwartwerk, verkopen van producten zonder prijsaanduiding, overlast door samenscholing en inbreuken op de hygiëne.

Het college bevestigde daarenboven een besluit van de burgemeester om een inrichting in de Brederodestraat te sluitenen dit tot en met maandag 1 maart 2021, wegens herhaaldelijke illegale feiten zoals  verkoop van verdovende middelen, alsook over de aanwezigheid van afnemers van deze middelen. De uitbaters werden gearresteerd. (EM / Foto district Wilrijk)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten