• 15/04/2024

William Leclef (Brouwerij Het Anker) verleidt mensen om voor job in de horeca te kiezen

MECHELEN – De horeca heeft dringend behoefte aan nieuw personeel. Na de uitdagende periode van de coronapandemie, hebben veel werknemers uit de horeca ander werk gevonden. Daardoor is er nu een tekort aan personeel in de horecasector. Met een creatieve campagne wil Mechelen nieuwe talenten aantrekken en zo de horeca een boost geven.

Mechelen serveert een smaakvolle campagne om het personeelstekort aan te pakken. Het idee voor de campagne ontstond nadat horecaondernemer William Leclef van Brouwerij Het Anker contact opnam met Greet Geypen (Open Vld), schepen van economie , om te brainstormen over het tekort aan personeel in de horecasector. Leclef: ‘Als horecaondernemer voel ik de druk van het personeelstekort. Het is geen alleenstaand feit. Ook de collega’s uit Mechelen, uit Vlaanderen en zelfs over de landsgrenzen heen, kunnen wel helpende handen gebruiken. Om deze problematiek te counteren heb ik contact opgenomen met schepen Greet Geypen met de vraag of er een actie op touw gezet kon worden. Dit resulteerde in een grootschalige campagne die we vanaf nu in gang zetten, waarbij we mensen willen aanmoedigen voor een job in onze Mechelse horeca.’

Greet Geypen was snel voor het idee gewonnen. ‘Niets doen is geen optie. In overleg met Horeca Mechelen en handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken, hebben we daarom een ludieke en positieve campagne uitgewerkt. Met het oog op de zomervakantie was het belangrijk dat we snel schakelden, zodat we met deze oproep ook jobstudenten kunnen bereiken. Met deze campagne zetten we de horeca in de kijker, stimuleren we mensen om aan de slag te gaan en helpen we de horeca in hun zoektocht naar meer personeel.’

De horecacampagne zal op verschillende plekken zichtbaar zijn. In de eerste plaats in de Mechelse horecazaken zelf via affiches en bierviltjes. Slogans zoals ‘become the next best bartender’ en ‘word onze horecaheld’, moeten de aandacht trekken van mensen die interesse hebben in een job in de horeca. Geïnteresseerden kunnen hun gegevens achterlaten op de bierviltjes of contact opnemen met de desbetreffende horecazaak.

Christian Michiels, voorzitter van Horeca Mechelen: ‘Mechelen is een bruisende stad en de horeca heeft daar ook een belangrijk aandeel in. We willen onze klanten de best mogelijke service bieden en daar hebben we uiteraard voldoende personeel voor nodig. Deze campagne is van essentieel belang om dit te realiseren. Ik hoop dat veel mensen met een hart voor horeca zich aanmelden. De horeca is op zoek naar vaste medewerkers, flexi-jobbers en jobstudenten. Onze Mechelse horecazaken zullen hen met open armen ontvangen.’

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, wordt de horecacampagne ook gevoerd via de digitale weg. Zo zal de campagne verschijnen op de digitale zuilen van de stad, maar evengoed via onder meer Facebook en Instagram. Net zoals tijdens de coronaperiode zorgt Mechelen MeeMaken mee voor de ondersteuning van de Mechelse horeca. Het totale kostenplaatje van de campagne bedraagt zo’n 5 000 euro. De handelaarsorganisatie legt 1 500 euro bij.

Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken: ‘Handel en horeca worden vaak in dezelfde zin uitgesproken. Wat wij gemeen hebben is dat wij ondernemers zijn, voor werkgelegenheid zorgen en meer beleving in de stad brengen. Als het goed gaat met de handel, profiteert de horeca daar mee van en vice versa. Wij hebben een goede verstandhouding en het is evident dat we elkaar ondersteunen en versterken. Een sterk handelsapparaat is gebaat bij een goed draaiende horeca.’ Info: https://shoppeninmechelen.be/helpdehoreca. (EM / Foto Stad Mechelen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten