• 19/05/2024

Willebroek laat inwoners kennismaken met inspirerende vrouwen van vroeger en nu

WILLEBROEK – Vanavond, op Internationale Vrouwendag, gaf Willebroek het woord aan Willebroekse vrouwen die hun ervaringen wilden delen.

Tijdens een vertelavond kon je luisteren naar verhalen van inspirerende Willebroekse vrouwen en zelfs een tentoonstelling bezoeken.

Op Internationale Vrouwendag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de rechten van vrouwen.

Het is een dag van protest en viering, met aandacht voor gelijke rechten, verantwoordelijkheden en vrijheden voor alle vrouwen.

Zolang vrouwen moeten vechten om gelijke rechten, gelijke verantwoordelijkheden en gelijke vrijheden te verwerven, is een Internationale Vrouwendag nodig om bewustwording te vergroten. 

Mina Koukas (Groen), schepen van Samenleven: ‘Ook in Willebroek willen we deze belangrijke dag niet ongemerkt laten voorbijgaan.’

‘Samen met Avansa laten we inwoners kennismaken met een aantal inspirerende vrouwen van vroeger en nu.’

Verschillende Willebroekse vrouwen kwamen hun ervaringen delen. Ze vertelden over hun plaats in de samenleving en de weg die ze hebben moeten afleggen om te staan waar ze nu staan. Vooral de kracht waarmee ze onze maatschappij doen draaien, stond centraal.

Er waren ook Willebroekse vrouwenverenigingen aanwezig, die zich kwamen voorstellen. Bovendien werd een tentoonstelling samengesteld waarin men meer te weten kwam over actieve Willebroekse vrouwen en inspirerende vrouwen uit de geschiedenis.

Achteraf kon men napraten en genieten van muziek, een hapje en een drankje tijdens een receptie. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten