• 23/06/2024

Wijzigingen ivm afvalophaling en beheer recyclagepark in Herentals

HERENTALS – IOK Afvalbeheer past de planning van de afvalophaling aan. Voor Herentals betekent dit dat in januari de ophalingen van gft en restafval verschuiven. Daardoor is er eenmalig een periode van drie in plaats van twee weken tussen de laatste ophaling van december en de eerste ophaling van januari.

Schepen van Ruimtelijke Ordening  Pascal Van Nueten (N-VA, zie foto): ‘Hebt u daardoor meer restafval dan dat er in uw grijze bak past? Tel het aantal extra vuilniszakken en bel uiterlijk twee werkdagen voor de ophaling naar de Diftar-informatielijn (0800-97 687). Op de dag van de ophaling zet u de extra zakken naast uw grijze bak. Nadat uw restafvalcontainer is leeggemaakt, stoppen de afvalophalers de extra zakken erin en maken ze hem opnieuw leeg in de vuilniswagen. Zo worden ook de extra zakken gewogen en in rekening gebracht.

In samenspraak met IOK Afvalbeheer past de stad de tarieven van de huis-aan-huisinzameling aan. Voor restafval wordt de vaste kost per maand vanaf vrijdag 1 januari 2021 geïndexeerd. Je betaalt 2,15 euro in plaats van 1,70 euro. De prijs per kilo daalt van 0,30 euro naar 0,24.  Voor gft blijft de vaste kost van 1,70 euro per maand behouden. De prijs per kilo daalt van 0,22 euro naar 0,10 euro. Een rol pmd-zakken kost 3,60 euro in plaats van vijf euro. Van Nueten: ‘Met deze tarieven wil de stad haar inwoners aanzetten om nog beter te sorteren en minder restafval over te houden. Zo kan het gemiddelde Herentalse gezin 22 euro per jaar besparen op zijn factuur.’ Meer info op www.herentals.be/diftar.

.Op 1 januari 2021 draagt het stadsbestuur het dagelijks beheer van het recyclagepark over aan IOK Afvalbeheer. Dit gaat gepaard met nieuwe openingstijden en nieuwe tarieven.  Van 1 tot en met maandag 4 januari 2021 is het recyclagepark gesloten zodat IOK Afvalbeheer enkele aanpassingen kan doen. Vanaf dinsdag 5 januari 2021 is het park van maandag tot donderdag open van 8u15 tot 12 uur en van 12u30 uur tot 16u10 uur. Op vrijdag is het recyclagepark tijdens het winteruur geopend van 12u30 uur tot 16u10 uur; tijdens het zomeruur is er op vrijdag een avondopening van 15 tot 19 uur. Op zaterdag kunt u er terecht van 9 tot 15 uur. Het recyclagepark blijft wel op afspraak werken. U kunt een afspraak maken via  www.herentals.be/recyclagepark   of 014 28 50 50. Van Nueten: ‘Ook de tarieven wijzigen. Ze worden gelijkgeschakeld met de tarieven van de andere recyclageparken die IOK Afvalbeheer beheert. De meeste afvalfracties worden betalend, maar met afval zoals papier en karton, kga en snoeihout kunt u nog gratis terecht op het recyclagepark.’’

In januari en februari voert Infrabel werkzaamheden uit aan de spoorwegovergang op de Belgiëlaan. De spoorwegovergang is afgesloten voor het verkeer van woensdag 13 januari om 22 uur tot maandag 1 februari om 4 uur, van vrijdag 5 februari om 22 uur tot zondag 7 februari om 4 uur, van vrijdag 12 februari om 22 uur tot zondag 14 februari om 4 uur en van van vrijdag 19 februari om 22 uur tot zondag 21 februari om 4 uur. Wegens de levering van een grote bouwkraan is de Nieuwstraat (tussen de Vaartstraat en Blijdenberg) op woensdag 6 januari tussen 7 en 16 uur afgesloten voor het verkeer. Doorgaand verkeer vanuit het centrum wordt via de Vaartstraat omgeleid naar de Belgiëlaan. Het eenrichtingsverkeer in de Nieuwstraat (tussen Blijdenberg en Kapucijnenstraat) wordt omgedraaid zodat plaatselijk verkeer steeds mogelijk is.Voor plaatselijk zwaar vervoer (+3,5 ton) geldt er een aparte omleiding binnen het centrum.  (EM / Foto N-VA)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten