• 20/04/2024

Wijlen Mieke Vervoort heeft nu haar eigen laan in Lier  

LIER -De werken voor de aanleg van de ontsluitingsweg, de Marieke Vervoortlaan, van en naar de site Hoge Velden zitten erop.

 Vanmiddag werd het straatnaambord onthuld in aanwezigheid van de ouders van Mieke Vervoort.

 De ontsluitingsweg takt aan op de Aarschotsesteenweg en Posthoornstraat. Een dubbelrichtingsfietspad loopt door tot wijk Herderin en Waversesteenweg.

 

De site aan de Hoge Velden wordt omgebouwd tot een stedelijk jeugdsportcomplex, om kinderen en jongeren de nodige sportieve kansen te bieden binnen Lier.

 De oplevering van de ontsluitingsweg vormt de aftrap voor het realiseren van de sportsite, met onder meer de sportinfrastructuur van Lyra-Lierse.  

 

De gemeente had oorspronkelijk het idee om de straat ‘Sportlaan’ te noemen, maar Groen-Lier&Ko kwam met het voorstel om de straat, als eerbetoon, naar de overleden paralympisch kampioene Marieke Vervoort te noemen.

 Marieke Vervoort was geen inwoner van Lier of Koningshooikt, maar trainde bij atletiekclub Lyra.

 

Mede dankzij die club, heeft Marieke het ver geschopt: zo werd ze meervoudig wereldkampioen en Paralympisch kampioen in 2012.

 Met de straatnaam wil de gemeente niet alleen haar sportieve carrière eren, maar ook haar doorzettingsvermogen en mooie persoonlijkheid herdenken. Marieke overleed in 2019 aan de gevolgen van een ongeneeslijke progressieve ziekte.

 De ouders konden de geste van het gemeentebestuur wel smaken. ‘Ik ben als moeder van Mieke de mensen van Lier bijzonder dankbaar maar ik ben vooral ook heel trots.’

 ‘Dit is een beloning voor haar inzet gedurende jaren voor de sport voor mindervaliden in het algemeen.’

 

Kris MARTLE

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten