• 04/03/2024

Wijkbudgetten in Zoersel, Nathalia in Vorselaar, 50 tinten tinder in Herentals

ZOERSEL – Wijkvereniging Oudstrijderslaan-Melkweg (WOM) kreeg van de gemeente Zoersel een wijkbudget en ging aan slag. Ex-schepen Michaël Heyvaert (N-VA), vandaag gemeenteraadslid, stond aan de wieg van de wijkbudgetten. Met dit initiatief wou hij de inwoners van Zoersel betrekken bij het verbeteren van hun wijken.

De Wijkvereniging WOM is de eerste die de goedkeuring van de gemeente kreeg voor een wijkbudget. Zij stelden een plan op voor het opfleuren van het speelplein tussen de Oudstrijderslaan en de Melkweg. Met het toegekende budget plaatsten de inwoners van de wijk vandaag een pingpongtafel en een speeltoestel. De bewoners zorgen later nog voor een bloemenweide en een bijenhotel.

De mensen van de Wijkvereniging WOM zijn blij met de steun en de realisatie (zie foto). Ze hopen dat andere wijken zullen volgen en dat het Wijkbudget Zoersel uitgroeit tot een groot succes.

Heyvaert: ‘Het is het belangrijk dat de inwoners zich betrokken voelen bij hun eigen wijk en hun stem kunnen laten horen. Het Wijkbudget Zoersel is een geweldige manier om dit te bereiken en om de gemeenschapszin te versterken. De uiteindelijke doelstelling is om buurtbewoners samen te brengen en de dialoog aan te wakkeren, om zo het wijkgevoel te versterken.’

Dit jaar zal Natalia de zondag op Na Fir Bolg afsluiten. De Orkaan van Oevel viert haar twintigjarige carrière met een gloednieuw album ‘Hallelujah to the Beat’.

Na een welverdiende pauze – Natalia deed aan gezinsuitbreiding – ligt haar focus opnieuw weer voor de volle 100 procent op muziek. En daar is alle reden voor: in 2003 – exact twintig jaar geleden verscheen haar platinadebuut ‘This Time’ – viert Natalia namelijk een carrière die inmiddels twee decennia beslaat. Dat viert ze in het najaar van 2023 groots met twee jubileumconcerten in de Antwerpse Lotto Arena.

Aftrappen doet ze al dit voorjaar met een heuse theatertour: intiem en dicht bij haar fans. Deze tour werd niet voor niets ‘Hallelujah to the Beat’ gedoopt, meteen de titel van haar gloednieuwe – in april te verschijnen – album waarvan de al even gloednieuwe single ‘When You Came By’ onlangs verscheen. In de zomer dendert de Natalia-trein langs de mooiste festivals in Vlaanderen, inclusief Na Fir Bolg, voor een energieke zomertoer. Na Fir Bolg vindt plaats van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli in Vorselaar. Info:  https://www.nafirbolg.be/.

Vorig jaar kon je op deze website een interview lezen met Greet Embrechts, auteur van 50 tinten tinder: https://antwerpspersbureau.be/roman-50-tinten-tinder-geeft-tips-voor-de-beginnende-dater/

Embrechts: ‘Het boek werd prima onthaald en goed verkocht. Goed nieuws voor zij die al uitkijken naar een vervolg, want deel twee is in de maak. Nu volgen we Julia op haar verdere zoektocht via de bekende dating-app. Heeft ze dit keer meer geluk in de liefde – en wil ze die allesomvattende liefde wel? Zitten er nog interessante ontmoetingen aan te komen of is het telkens weer meer van hetzelfde? Komen we meer te weten over het geheim dat ze met zich meedraagt? Tinder en corona, gaat dat wel samen? En vooral: vindt ze eindelijk die ene parel, hij die haar kan overtuigen om Tinder voor altijd op te geven, maar niet haar idealen?’

Bij deze doe ik een warme oproep voor een crowdfundingproject voor het publiceren van deel twee. Het  wordt weer een reisverhaal en is opnieuw een kanjer van  470 pagina’s. Vanaf vandaag kan je intekenen voor een gesigneerd exemplaar. Het boek kan afgehaald worden tijdens één van de signeersessies op donderdag 25 mei van 14 uur tot 20 uur en op zondag 28 mei van 14 uur tot 18 uur in het vernieuwde Convent op het Begijnhof in Herentals.’ Reserveren kan door vóór donderdag 1 mei 25 euro te storten op BE95 8805 0449 8158 – Greet Embrechts met vermelding van je naam, gevolgd door 50 tinten tinder deel 2. (EM / Foto N-VA Zoersel)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten