• 14/07/2024

Wie dat wou kon vandaag met paard en kar naar de markt in Mortsel

MORTSEL – Vanochtend kon je met paard en kar van en naar de Mortselse markt rijden. Deze actie kadert binnen het project ‘100 jaar markt’. Op 4 januari was het exact 100 jaar geleden dat er voor het eerst markt werd gehouden in Mortsel.

Dat wordt doorheen het jaar op verschillende manieren gevierd. Oude foto’s in het straatbeeld die een blik op het verleden van de markt gunden, een herbruikbare boodschappentas voor alle bezoekers, improvisatietheater op de markt, een wedstrijd tussen verschillende standhouders, kortom het voorbije jaar werden zowel de bezoekers als de marktkramers extra in de bloemetjes gezet. Een ritje met paard en kar vandaag knipoogt opnieuw naar de historische waarde van de markt.

Ilse Lecante (N-VA), schepen voor lokale economie: ‘Zo zijn de feestelijkheden rond 100 jaar Mortselse markt een mooi voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is wanneer verschillende bevoegdheden samenvallen. Erfgoed en lokale economie hand in hand.’

Wie een ritje wou maken, kon op- en afstappen aan de markt zelf ter hoogte van de parking Floralaan/Christus Koninglaan én aan de Sint-Benedictuskerk. Paard en kar reden van 8 tot 12 uur. En de weermaker was de marktmaker alvast goedgezind. Ook meegenomen: zowel in Mortsel als in Hove hadden bepaalde scholen een pedagogische studiedag zodat ook het jonge volkje van paard en kar kon genieten.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten