• 27/05/2024

Werken in Boomsestraat werden afgerond, Trappistenfeesten in Niel

NIEL – Na een doorgedreven vernieuwing van het wegdek en de riolering in de Boomsestraat in Niel, werden de werken er recent afgerond. Bij de noodzakelijke ingrepen was er extra aandacht voor een veilige en aangename fietsinfrastructuur.

Tijdens de feestelijke opening van de vernieuwde straat vanochtend werden de fietspaden officieel ingereden en werd de buurt uitgenodigd voor een receptie.

Hoewel de noodzaak om de riolering in de straat te vernieuwen de directe aanleiding was voor deze werken, werd het wegdek ineens grondig mee aangepakt. Pidpa voerde in de eerste helft van 2022 herstellingen uit aan de drinkwaterleidingen, vanaf het kruispunt met de Tunnelweg tot aan het rondpunt met de Kwaede Wielstraat.

Vanaf maart startte de gemeente samen met Pidpa de weg-en rioleringswerken op vanaf de Boomsestraat 268 tot aan het kruispunt met de Tunnelweg. Deze werken werden in augustus voltooid.

Bij de vernieuwing van deze infrastructuur werd er bijna één kilometer aan nieuwe fietspaden aangelegd. Daarbij ging bijzondere aandacht naar het veilig maken van de fietsoversteken. Daarnaast werden er nieuwe dwarsparkeerplaatsen en toegankelijke bushaltes voorzien.

Steven Mattheus (Open Vld), schepen voor mobiliteit en infrastructuur: ‘We hebben een vlotte doorstroming gerealiseerd en de fietspaden en parkeerplaatsen comfortabeler gemaakt. Tegelijkertijd werd er met de zwakke weggebruikers ten volle rekening gehouden.

‘Fietsstraten en -paden en verkeersveiligheid vormen al langer een speerpunt in ons beleid. Daarom was dit ook een topprioriteit bij de werken in de Boomsestraat.’

Burgemeester Tom De Vries (Open Vld): ‘We zijn bijzonder fier op deze heraangelegde straat, die een belangrijke toegangsweg tot onze gemeente vormt. Met dit feestelijke inhuldigingsmoment wilden we graag de buurtbewoners en partners bedanken voor hun medewerking tijdens de periode van de werken en iedereen uitnodigen om de nieuwe infrastructuur in gebruik te nemen.’

Oktober is in zicht, en iedere zichzelf respecterende Trappistenbierliefhebber weet wat dat betekent. Want het eerste weekend van oktober staat in Niel sinds jaar en dag volledig in het teken van Trappistenbier en andere Trappistenproducten.

De vzw achter de Nielse Chiro Hiro organiseert dit jaar voor de 32ste keer de alom gekende Trappistenfeesten. Aan de formule veranderde er niets: alle Trappistenbieren in nagenoeg al hun variëteiten zijn te verkrijgen. En voor wie het ook eens iets anders mag zijn is er Trappistenwijn, Trappistengin, Trappistenlikeur en Trappistenkoffie. Ook aan de mensen met een klein hongertje werd gedacht: de Trappistenbitterballen en Trappistenkazen zullen ook dit jaar niet ontbreken.

De Trappistenfeesten vinden plaats op zaterdag 7 en zondag 8 oktober, telkens vanaf 14 uur in ‘de Kapel’, Kerkstraat 3 in Niel. Zaterdagnacht sluiten de deuren om 1 uur, zondag om 18 uur.

De opbrengst van de Trappistenfeesten gaat naar Chiro Hiro, die het geld goed kan gebruiken voor de bouw van hun nieuwe lokalen. Begin september sloegen ze nog een noodkreet uit dat omwille van de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne de bouwkosten veel hoger oplopen dan begroot. Alle financiële steun is dus meer dan welkom. Wie niet op de Trappistenfeesten kan zijn, maar de groep wel financieel wil steunen, kan dat hier  (EM / Foto Rita VINCK)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten