Wereldleider in bubble tea heeft nu ook vestiging op Antwerpse Schoenmarkt
ANTWERPEN – Vanochtend opende op de Schoenmarkt 12 in Antwerpen, pal tussen Meir en Groenplaats, de eerste Gong Cha winkel van Vlaanderen. Het was er meteen over de koppen lopen. Vooral de Aziatische bevolking had de weg gevonden om onder meer de vegan Milk Tea met zijn tapioca-parels (kleine balletjes gemaakt van de cassave plant) of de Peach Green Tea te consumeren. Zelf proefden we het laatstgenoemde: superheerlijk maar gezien het hoge suikergehalte (50 procent) volstond ééntje.
Met meer dan 1 900 winkels in twintig landen is Gong Cha de wereldleider in bubble tea. Na de lancering afgelopen zomer in het winkelcentrum Docks in hartje Brussel (op de Lambermontlaan) en vorig weekend de opening van een zaak in Bergen, komt de Taïwanese keten naar Vlaanderen. Bubble tea is fris, kleurrijk en origineel met typische kleine bubbels. Dankzij de talrijke keuzemogelijkheden zijn meer dan 100 combinaties beschikbaar.
Manager Mo Mats (op de foto tweede van rechts achteraan): ‘De Mad Vision-groep (onder meer bekend van Quick restaurants, EM) beheert alles. Gong Cha heeft eerst vestigingen in Azië geopend, nadien volgden Australië, de Verenigde Staten, Mexico, Canada en Engeland en nu is België aan de beurt. Later worden ook winkels geopend in Nederland en Frankrijk. Ikzelf heb absoluut geen ervaring in de horeca. Ik ben nog bezig met mijn master aan de VUB. Ik was aan het uitkijken wat ik later zou kunnen doen. Ik was door verscheidene websites aan het gaan zoals www.franchise.be en daar vond ik de advertentie met als titel ‘Word een franchisenemer van Gong Cha.’ Dat leek me heel interessant voor na mijn studies maar een paar dagen later werd ik plots gecontacteerd door Mad Vision.’
‘Het bijzondere is: ik had helemaal niet gereageerd maar ze hadden gezien dat ik de advertentie had bekeken. Vandaar dat ze me belden. Ze zegden dat ze iemand zochten met mijn profiel om de dagelijkse opleiding op zich te nemen. En dat op mijn 21ste. We zijn een team aan het uitbouwen. Vandaag draaien er acht studenten mee. We gaan nog even de kat uit de boom kijken en zien hoe druk het wordt. Op zaterdag zullen er uiteraard meer studenten werken dan op maandag. Ook de openingsuren zijn nog niet definitief. Voorlopig zijn we in ieder geval elke dag open. Als we bijvoorbeeld merken dat er op maandag echt niemand komt, maken we daar onze sluitingsdag van maar voorlopig is dat niet aan de orde.’
‘In het oude China betekende ‘Gong Cha’ het aanbieden van thee aan de keizer als eerbetoon. Het merk werd opgericht door ene Wu. In alle vestigingen wordt de thee bereid op dezelfde manier. Het is het perfecte huwelijk tussen de hoeveelheid water en theeblaadjes, gemaakt op de juiste temperatuur en met de juiste infusietijd.’
‘De thee die wij serveren is van premium kwaliteit. De thee wordt elke ochtend en elke middag vers gemaakt volgens het authentiek recept dat in 1996 werd ontwikkeld. Gong Cha bestaat dus nog niet zolang maar het heeft een snelle expansie gekend. In Engeland is het bijzonder populair. Er zijn heel veel fanaten die de wereld rondreizen en de verschillende Gong Cha’s willen uitproberen. Onze ligging is ideaal, pal in het centrum van Antwerpen. Voordien was het hier een wokhouse, dat al een halfjaar leeg stond, als gevolg van de coronacrisis.’ Morgen worden er vanaf 11 uur leeuwendansen opgevoerd aan de Antwerpse vestiging.
Edwin MARIËN