• 27/05/2024

Oekraïne

Wereldfeest in Vorselaar voltreffer

VORSELAAR – Vorselaar is een veelkleurige gemeente met maar liefst 46 nationaliteiten, 32 daarvan deden mee aan het Wereldfeest. Hierbij zette ieder land een gerecht in de kijker, op die manier werd elke cultuur culinair gepresenteerd. Ook de scholen en de kindergemeenteraad hadden de afgelopen tijd rond het thema diversiteit gewerkt.

Lieven Janssens (AktieV), burgemeester van Vorselaar: “We leven in een meer diverse wereld dan ooit tevoren. Die diversiteit brengt een enorme verrijking met zich mee. Voortdurend integreren we nieuwe mensen in onze samenleving. Dat is van alle tijden. En dat hebben we ook altijd gedaan in Vorselaar.”

In totaal kwamen zaterdag meer dan 500 mensen genieten van alle specialiteiten die voorgeschoteld werden. Ook kon men genieten van diverse dansgroepen met Mauretanische, Palestijnse of Indiase dans, van accordeon of doedelzak muziek, terwijl de afsluiter gedaan werd door Kollektief Kollektief, een wereldmuziekgroep uit Herentals. Ook de ambassadeurs van Palestina, Bulgarije en Suriname tekende present.

Fotografie: Adrie de Kok

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten