• 21/06/2024

Welzijnsprojecten Molse scholen, BruMed Kontich geeft 60 000 mondmaskers

MOL – Twaalf Molse scholen – waaronder zeven lagere en vijf secundaire scholen – ontvangen subsidies voor projecten rond kinder- en jongerenwelzijn. In totaal besteedt het gemeentebestuur hieraan 23 500 euro. Elke school ontvangt éénmalig een bedrag van maximum 5 000 euro voor de ingediende projecten die tegemoetkomen aan leerlingen in kansarmoede, in problematische opvoedingssituaties, anderstalige nieuwkomers, leerlingen met een dalend of negatief zelfbeeld of een ontwikkelings- of leerachterstand.

In totaal dienden twaalf scholen een projectvoorstel in dat focust op het welzijn van de kinderen en jongeren. Het gaat om de lagere scholen SAIGO Sterrenbos (gemeente), Klim-Op (gemeente), Het Schrijvertje (GO), t Egeltje (GO), Rozenberg (Vrij), Stapsteen (Vrij) en De Toren (Vrij) en de secundaire scholen GIBBO (Gemeente), Sint-Lutgardis (Vrij), Technisch Instituut Sint-Paulus (Vrij), Sint-Jan Berchmanscollege (Vrij) en  Campus Het Spoor (GO).

De scholen dienden uiteenlopende projectvoorstellen in. Alle projecten worden in de loop van dit schooljaar nog gerealiseerd. Enkele voorbeelden: uitwerken van herstelgesprekken tussen de kinderen en het geweldloos oplossen van conflicten, inrichten en organiseren van stilteplekken en fluisterhuisjes om tot rust te komen en het aanbieden van gesprekstechnieken rond het sociaal en emotioneel welbevinden van de kinderen, organiseren van vriendschapsbanken en uitwerken van speelplaatsactiviteiten tijdens middagpauzes, opstarten van een meter- en peterwerking voor de kinderen zodat nieuwkomers zich snel thuis voelen, het inrichten van een talentenhuis om de talenten van de kinderen te versterken, inzetten van een leescoach en oprichten van een ‘leesoase’ om leerlingen met leesachterstand te ondersteunen, opstart van een tweedehands schoolwinkeltje en weggeefkast om iedereen gelijke kansen te geven en jongeren helpen om hun weg te vinden naar hobby’s en sportclubs.

BruMed is sinds maart 2020, van bij het begin van de eerste covid-19 golf, actief als mondmaskerproducent. Het bedrijf uit Kontich beschikt over productielijnen in binnen en buitenland. BruMed werd opgericht om zorginstellingen tijdens de pandemie zo goed mogelijk te ondersteunen door middel van een lokale voorraad gecertificeerde mondmaskers en een lokaal aanspreekpunt. Vandaag is BruMed een erkende speler in de medische wereld en vertrouwd door tientallen zorginstellingen in de Benelux waaronder UZ Leuven, UZ Gent, UZ Antwerpen en Korian België.

Deze organisatie  is sinds dag één klant bij BruMed. Beide bedrijven zijn buren in dezelfde straat. Korian België verzorgt meer dan 13 000 senioren verspreid over 120 woonzorgcentra en assistentiewoningen. Daarnaast is de groep ook actief in de thuiszorg met Korian Home care BruMed besloot om 60 000 KN95 maskers te doneren aan Korian België. Een KN95 mondmasker dient voor zowel persoonlijk als medisch gebruik. KN95 is een standaard die de kwaliteit van het materiaal van de mondmaskers aangeeft. Internationaal worden deze maskers erkend als variant op het FFP2 masker.

Jo De Ridder, medeoprichter: ‘In het begin van de pandemie was het KN95 masker een vast product in ons assortiment als alternatief voor een FFP2 masker. Vandaag geven ziekenhuizen de voorkeur aan chirurgische mondmaskers. KN95 zijn kwalitatieve mondmaskers die goed gebruikt kunnen worden binnen de woonzorgcentra. ‘ (EM Foto Gemeente Mol )

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten