• 14/07/2024

Wel extra besmettingen in Kontichs Sint-Jozefinstituut

KONTICH – De tweede testronde in het Sint-Jozefinstituut in Kontich heeft opnieuw twee nieuwe besmettingen met (vermoedelijk) de Britse variant aan het licht gebracht. Dat meldt het gemeentebestuur. Er was ook nog één bijkomende besmetting met een andere variant. Toch kan de school morgen weer veilig heropenen, klinkt het.

Het Sint-Jozefinstituut was de voorbije week gesloten nadat er een besmetting met de Britse variant was opgedoken. Alle leerlingen en leerkrachten en hun gezinsleden moesten in quarantaine. De hele school, maar liefst 1 700 personen, werd dinsdag een eerste keer getest. Daar kwamen nog eens veertien besmettingen aan het licht, waarvan twee met de Britse variant. De tweede testronde brengt het totaal aantal positieve gevallen nu op zeventien, waarvan vier met de Britse variant.

Burgemeester Bart Seldeslaghts (‘N-VA, zie foto): ‘Op een totaal van 1 700 personen is dit één procent, wat een mooi resultaat is. Hieruit blijkt dat de gehanteerde voorzorgsmaatregelen binnen de school en de genomen maatregelen na de vaststelling van de besmetting hun degelijkheid bewezen hebben.’

De school kan morgen weer openen volgens het gehanteerde coronaregime. Alle leerlingen en leerkrachten werden daar intussen van op de hoogte gebracht. (Belga/ Foto EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten