• 24/05/2024

Wegdek aan buitenring van noordelijke vesten in Mechelen wordt vernieuwd

MECHELEN – Het wegdek van de buitenring van de noordelijke vesten in Mechelen is in slechte staat en moet vernieuwd worden. Om de hinder zo kort mogelijk te houden, bundelen Stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de werken in één enkel weekend. Dat betekent dat er van vrijdagavond 13 oktober tot maandagochtend 16 oktober geen autoverkeer mogelijk is tussen het kruispunt met de Oscar Van Kesbeeckstraat en kruispunt Nekkerspoel. Voor wie zich tijdens het weekend met de wagen moet verplaatsen, is het belangrijk de reis goed op voorhand te plannen op basis van de voorziene omleidingen. 

Lydia Peeters (Open Vld), minister van Mobiliteit en Openbare Werken: ‘Na de herinrichting van de noordelijke vesten, en de vernieuwing van de verkeerslichtenregeling, staat een volgend groot en noodzakelijk werk op de planning. Het wegdek van de buitenring is er in slechte staat. Daarom slaan Stad Mechelen en AWV de handen in elkaar om asfaltherstellingen uit te voeren, om de verkeersveiligheid er te garanderen.’

Patrick Princen (Groen), schepen van openbare werken: ‘We kiezen er voor om alles in één keer te doen. Door de werken in één weekend te concentreren, vermijden we wekenlange omleidingen en dus een veel langere periode van hinder. Nu brengen we in één keer de hele noordelijke vesten in orde. De aannemer kan met meerdere ploegen tegelijk sneller en veiliger werken. Na het aanbrengen van de asfaltlaag volgt meteen de belijning en zitten de noordelijke vesten op maandagochtend 16 oktober om 6 uur helemaal in een nieuw asfaltkleedje. Met de auto kies je best een omleiding via de R6 of de zuidelijke vesten.’

Om de directe omwonenden goed te informeren, valt deze week in 7 000 brievenbussen uitgebreide informatie in de bus. Daarmee worden ze geïnformeerd over de omleidingen en alternatieven om zich tijdens het weekend van 13 tot 16 oktober veilig te verplaatsen.

Naast de buitenring van de noordelijke vesten wordt ook het volledige kruispunt met de Sint-Katelijnestraat aangepakt. Daar zal dus geen enkele doorgang mogelijk zijn. Fietsers en voetgangers kunnen wel via de vesten naar Sint-Katelijnestraat en terug. Het kruispunt met de Liersesteenweg en Merodestraat werd eerder al vernieuwd en blijft daarom wel open.

Fietsers en voetgangers kunnen zich tijdens de werken blijven verplaatsen langs de vesten. Voor het autoverkeer is de omgeving Katelijnestraat – Grote Markt alleen bereikbaar via de Liersesteenweg en Frederik de Merodestraat. Aan het kruispunt van de vesten met de Oscar Van Kesbeeckstraat leidt een omleiding het verkeer naar de Liersesteenweg. Vanaf de Margaretatunnel van de Tangent wordt het verkeer naar de N15 omgeleid, en omgekeerd. Vanuit N15/Tangent kan men tijdelijk niet naar het kruispunt Nekkerspoel. Zo vermijdt men dat er aan het kruispunt teveel verkeer vast komt te staan.

Om de woningen op de Tinellaan bereikbaar te houden, is deze dubbelrichting tussen de Sint-Katelijnestraat en Goswin de Stassartstraat. Aangezien het kruispunt met de Sint-Katelijnestraat is afgesloten, kunnen bewoners enkel via de Stassartstraat dit deel van de Tinellaan bereiken. Ander verkeer slaat daar verplicht rechtsaf. De woningen op de Zwartzustersvest bereikt men zoals vandaag via de Stompaertshoek. Wegrijden kan tijdelijk via de Keizerstraat en Veemarkt.

Aangezien sommige omleidingen door autoluwe zones lopen, worden de camera’s langs de omleiding uitgeschakeld tijdens de werken. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Bezoekers parkeren best zoveel mogelijk aan de rand van de binnenstad. Op zaterdag en zondag kan men speciaal tijdens de werken gratis parkeren in Parking Keerdok. Op die manier hopen stad en AWV mensen zoveel mogelijk te stimuleren om aan de rand te parkeren. Meer info vind je hier www.denieuwevesten.be/actuelehinder. (EM / Plan AWV)  

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten