• 24/05/2024

Weg ligt volledig open voor een nieuw district ‘Deurne/Borsbeek’

BORSBEEK – De fusie Antwerpen-Borsbeek is slechts een formaliteit. Het is aftellen naar maandag 18 december.

Dan zullen zowel de gemeenteraden van Antwerpen als die van Borsbeek zich voor een fusie uitspreken.

De kaarten liggen al twee jaar duidelijk gespreid. In Antwerpen zullen de meerderheidspartijen N-VA en Vooruit, én  onafhankelijke Erica Caluwaerts voor stemmen, net als de oppositiepartijen Groen, CD&V en Open Vld. Vlaams Belang zal tegen stemmen en PVDA zal zich onthouden.

In Borsbeek zullen meerderheidspartijen Iedereen Borsbeek – op één tegenstem en wellicht één onthouding na – en N-VA de fusie goedkeuren terwijl de twee enige oppositieleden, van Vlaams Belang, tegen zullen stemmen.

Gisteren zette het Antwerps schepencollege al het licht op groen. Ze legden meteen de modaliteiten voor de fusie vast. Die zullen vrijdag overhandigd worden aan de gemeenteraadsleden van Antwerpen en Borsbeek.

Er staan toch wel enkele zeer opmerkelijke passages in. Eén ervan wakkert het verhaal terug aan dat Borsbeek op termijn één district zal vormen met Deurne.

Leest u even mee: ‘District Borsbeek behoudt haar naam ‘Borsbeek’ en status van één en ondeelbaar afzonderlijk district en wordt dus nooit samengevoegd met andere districten of andere delen van gemeenten tenzij de districtsraad van Borsbeek hier akkoord mee gaat.’

En vermits de districtsraad van Borsbeek nu al twee jaar aan het bewijzen is dat het de spreekpop van de stad Antwerpen is lijkt die opslorping niet veraf, al zal ze uiteraard nog niet voor morgen zijn.

De dienstverlening zou hierdoor nog meer in het gedrang komen voor de Borsbekenaar. En net dat vormt een groot probleem  in Antwerpen.

De ombudsvrouw, Karla Blomme, ontving onnoemelijk veel klachten over de lokettenwerking, niet over het personeel, maar over de openingsuren  en het gebrek aan bereikbaarheid.

Meer details kan ze er niet over geven vermits de ombudsdienst nog één van de 200 diensten is die nog niet over alle middelen beschikt om correct te kunnen werken, nog steeds een gevolg van de cyberaanval, vandaag – dag op dag – twee jaar geleden.

Edwin MARIËN

Op de foto: Borsbeek burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten