• 19/05/2024

Weesgedichtenwandelingen onder meer in de vijf gemeenten van het Neteland en in Geel

GEEL – Op donderdag 25 januari, Gedichtendag, organiseert de bibliotheek in Geel een wandeling langs Weesgedichten in het stadscentrum onder begeleiding van de eerste (Maarten Vanhoof) en tweede (Jean-Paul Byloo) stadsdichter van Geel. De groep wandelaars vertrekt stipt om 19 uur aan de bib.

Vorige vrijdag en vanavond gingen vrijwilligers en medewerkers van de bibliotheek op pad om geadopteerde Weesgedichten in Geel aan te brengen op de ramen van inwoners.

Tijdens de Poëzieweek 2024, die loopt van 25 tot woensdag 31 januari, slaan de Vlaamse en Brusselse bibliotheken samen met meter Rhea Cecile en 100 dichters de handen in elkaar om van Vlaanderen één grote poëziebundel te maken. Ook de stad Geel en Bibliotheek Neteland stapten enthousiast mee in dit avontuur.

In Geel zorgen vrijwilligers van de Wereldwinkel voor een dampende kop soep na de wandeling.

Na de warme soep zetten de twee stadsdichters zich schrap voor een hartige poëziebabbel met elkaar en met het publiek.

Ze fileren elk een eigen gedicht en gaan geen enkele vraag uit de weg. Rond 22 uur rondt men af en krijgen de aanwezigen nog een fijne herinnering mee naar huis.

Samenkomen doe je om 18.30 uur aan de bib, het vertrek is stipt om 19 uur. Deelnemen is gratis.

Om dit literaire avontuur te ondersteunen organiseerde ook iedere Neteland-gemeente een gratis workshop raamschrijven.

Onder begeleiding van gedreven handletteraars kregen geïnteresseerde inwoners de kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen.

Met plexiplaten en papier als canvas werden de basisvaardigheden van raamschrijven geoefend voordat de deelnemers de kans kregen om de ramen van de bibliotheek zelf op te vrolijken.

Met de gekregen tips konden de deelnemers thuis op eigen tempo hun creativiteit verder oefenen.

Een collectief van raamschrijvers, waaronder enkele nieuwkomers dankzij de workshop, staat nu klaar om de komende dagen de straten van de vijf Neteland-gemeenten (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) te verrijken met de Weesgedichten.

De adressen van de met de weesgedichten versierde ramen worden verwerkt in de Izi Travel App.

Hierdoor ontstaat er voor inwoners een fietsroute langs alle weesgedichten over de gemeentegrenzen heen.

Download de gratis app Izi Travel op je smartphone, zoek op ‘Weesgedichten Neteland’ en start je poëtische bloemlezing op straat. (EM / Foto’s Gemeente Grobbendonk)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten