• 18/07/2024

Weergoden zijn Geitestoet welgezind, 700 figuranten brengen geschiedenis van Wilrijk

WILRIJK – Wilrijkenaren hebben er zeven jaar op moeten wachten, maar vanmiddag trok de Geitestoet eindelijk weer door het centrum van het district.

Onder een stralende herfstzon lokte de stoet tienduizenden kijklustigen naar het centrum van Wilrijk.

De weergoden waren de Geitestoet dus welgezind. Niet evident na de regen van gisteren. Bovendien gaan we een – meteorologisch gezien – archi-slechte week tegemoet.

De Geitestoet is een historisch-folkloristisch spektakel dat de geschiedenis van het Geitendorp Wilrijk vertelt.

Sinds 1990 gaat de stoet om de vijf jaar uit, maar door de coronpandemie moesten de Wilrijkenaren twee jaar extra wachten op hun stoet.

Hun geduld werd vandaag beloond met een zonovergoten achtste editie van de Geitestoet. Die verliep in een opperbeste sfeer zonder noemenswaardige incidenten.

In de parade liepen naast 700 figuranten en muzikanten ook verschillende Wilrijkse reuzen en stripfiguur Jommeke, die voor het eerst werd getekend in Wilrijk.

Maar de blikvanger was ook dit keer de reus Lange Wapper. Hij werd op de Bist wakker gezongen met een speciaal voor de stoet gecomponeerd Wapperlied.

Ook voor en na de Geitestoet viel er heel wat te beleven in Wilrijk, met onder meer een speeldorp op de Bist en optredens van onder meer de Koninklijke Harmonie Sint-Bavo en afsluiter Sam Gooris.

Districtsburgemeester Kristof Bossuyt (N-VA): Ik blik tevreden terug op de Geitestoet. De weergoden houden van Wilrijk en de Geitestoet, zoveel is duidelijk. Ik ben vooral blij voor al die vrijwilligers dat het zulk goed weer was.’

‘Deze zonovergoten editie was een succes en die pluim mogen de organisatoren en ruim 700 figuranten op hun hoed spelden.’

Werner Theuns (Open Vld), districtsschepen voor de Geitestoet: ‘De Geitestoet blijft een onmisbare afspraak voor elke rasechte Wilrijkenaar oftewel ‘geitenkop.’’

‘Ook heel wat ex-inwoners maakten namen de Geitestoet te baat om nog eens een bezoekje te brengen aan Wilrijk.’

Onder de aanwezigen ook de Antwerpse schepenen Koen Kennis, Els van Doesburg en Peter Wouters. (EM / Foto Victoriano Moreno)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten