• 23/06/2024

Weekendje Bouillon bij EWT Theater

DEURNE-De tweede productie van dit seizoen bij EWT-Theater Deurne moest een topper worden. Niemand minder dan Jeroen Maes tekende als auteur en regisseur. Maes is al bijna een huisschrijver voor EWT.  Denken we maar aan  De Scheve Schaats, De Quaghebeurs, De Bonobo’s en Van Kwaad naar Erger. Vele van zijn stukken brengt hij eerst op de planken met zijn in 2012 opgericht productiehuis: “ Het Prethuis”. Als rasechte West-Vlaming zijn vele van de Prethuis opvoeringen in het West-Vlaams. Toch slaagt hij er telkenmale in om de Antwerpse versies naar een hoogtepunt te brengen.

Weekendje Bouillon zag het levenslicht in 2021 bij het Prethuis. En nu gaan 5 EWT acteurs de richting huurhuis Ardennen. En het zijn niet van de minste. Vier ervan zijn ervaren rotten  die we telkens met plezier terug zien. Frank De Kaey, Marc Verbruggen, Daisy Thys en Gerdy Swennen worden aangevuld door jong talent Mike Wauters.

Twee bevriende koppels huren een huisje in de Ardennen om een weekendje te ontspannen met wandelen, eten en genieten zonder stress. Patrick de zelfstandige kippenvoer verkoper ( Marc Verbruggen) getrouwd met Rita ( Daisy Thys),  een vrouw die geen minuut kan stilzitten en bijna het hele chalet verbouwt. Tony de makelaar ( Frank De Kaey) heeft een Limburgse vrouw, Mireille ( Gerdy Swennen) die pseudo veganist is en graag yoga doet.  Al vlug komen we één der geheimen van Tony te weten en als daar plots een zogezegde verdwaalde wandelaar binnenvalt verandert de sfeer totaal. Wie is die verdwaalde wandelaar, die zogezegd in Rochefort logeert? Wat zijn de bedoelingen van Raf Vanneste, die zich voordoet als professionele dieren -imitator? Raf wil trouwens dat iedereen hem Nestje noemt.

De ongewenste gast verbrodt de sfeer, begint zich in te mengen en komt spijtig genoeg veel te weten. Wie wil hem buiten en wie niet? Zo ontstaan er intriges, doldwaze situaties en versprekingen. Alles draait in de soep, de bouillon wordt een bouillabaisse waar de visjes naar hartenlust op elkaar happen. En dat fourchettje, fourchettje geen keukenterm is kom je ook te weten.

Laat je een tweetal uurtjes ontspannen door dit no -nonsens stuk dat nooit verveelt en je ook niet fel aan het nadenken stelt. Vergeet even je zorgen en ga met een glimlach terug het Cogelsplein op. Hiervoor zorgen deze 5 topacteurs zeker met hun prestatie.

Zoals steeds vinden we te Deurne een leuk uitgewerkt decor waar EWT een sterk patent op heeft.

Nog tot 17 december te Deurne.

Alle info: www.ewt.be

Gust Charrin.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten