• 14/06/2024

Warmste week in Mechelen gaat door maar in afgeslankte versie

MECHELEN – De Warmste Week in Mechelen gaat door. Minder groots dan eerder aangekondigd, maar wel coronaveilig. Voor het stadsbestuur was annuleren geen optie. Burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld): ‘Daarvoor zijn de doelstellingen van DWW te belangrijk. Het kan coronaveilig en we willen dat kleinschalige activiteiten mogelijk blijven.’ Ook Mechelen Houdt Je Warm komt met een aangepast programma. Massa-evenementen worden uit de Mechelse winterkalender geschrapt.

Vandersmissen: ‘We gaan deze winter voluit voor warmte en sfeer in onze stad. Dat kan coronaveilig. De Warmste Week coronaveilig organiseren betekent concreet dat de concerten en voorstellingen enkel zullen doorgaan met een beperkt publiek mits reservatie en met Covid Safe Ticket. Zo voorkomen we een ongecontroleerde volkstoeloop op de diverse locaties.’

DWW Radio zal wie acties opzette voor De Warmste Week daarom niet uitnodigen in de radiostudio in Mechelen, maar wel op een veilige manier reporters uitsturen naar die acties in heel Vlaanderen. Zo kan De Warmste Week doorgaan, ook voor wie van thuis uit volgt op radio, televisie of online.

Ook Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest, is tevreden dat De Warmste Week in Mechelen blijft. De activiteiten maken deel uit van een aangepaste, maar toch gezellige editie van Mechelen Houdt Je Warm. ‘Het was sowieso een belangrijke pijler van ons winterprogramma. Onze Grote Markt vormt het decor voor de concerttent van DWW. De studio krijgt bijvoorbeeld een plek op de zone Haverwerf-Vismarkt, andere jaren de plek voor de kerstmarkt.’ Ook hier zal men werken met reservaties om drukte te vermijden.

Grote massa-evenementen zoals vuurwerk met oudejaar kunnen in deze omstandigheden niet. Mechelen Feest zal volop inzetten op meer kleinschalige activiteiten. Calvo: ‘Mechelen Houdt Je Warm 2021 wordt een editie van sfeer en animatie in de binnenstad én de Mechelse buurten en wijken. Dat was eigenlijk sowieso al onze ambitie want complementair met De Warmste Week.’

Al zeker het weekend van 11 en 12 december zijn er lichtwandelingen in Muizen, Walem en Nekkerspoel. Mechelen in Vuur en Vlam, ‘de Maanrock van de winter’, wordt omgevormd tot twee weekends met kleinere vuur –en theateracts in de binnenstad (8-9 en 15-16 januari). Een veilig alternatief voor de traditionele nieuwjaarsreceptie krijgt een plek in die weekends.

Met Mechelen Feest organiseert de stad dus nog heel wat initiatieven, maar er is ook de hulp voor andere events, bijvoorbeeld de Urban Trail zal coronaveilig georganiseerd worden. Vandersmissen: ‘Initiatiefnemers van evenementen kunnen ook altijd op onze steun rekenen om ze veilig te organiseren. Het Evenementenloket staat voor hen altijd paraat.’ Het volledige programma van Mechelen Houdt Je Warm zal volgende week worden voorgesteld. Maandag 6 december gebeurt dat voor De Warmste Week. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten