• 27/05/2024

Warme Kerstmars door Brasschaat en buurgemeenten, Wolf Fencing Team naar Kalmthout

BRASSCHAAT – Nu vrijdag 15 december vindt de tweede editie van ‘De Warme Kerstmars’ plaats, georganiseerd door ‘Limitless Journey Group’ in samenwerking met ‘To Walk Again’, de organisatie opgericht door Marc Herremans. Deze unieke uitdaging zal starten en eindigen aan het oud gemeentehuis van Brasschaat, waar een toegewijde groep binnen 24 uur maar liefst 102 kilometer zal afleggen doorheen Brasschaat, Schoten, Kalmthout, Wuustwezel en Brecht.

Bedoeling is om zoveel mogelijk mensen samen te brengen bij de aankomst op het Dokter Roosenplein. De organisatoren lieten zich inspireren door de Marathon of Hope’ van Terry Fox. Zij vormen de ‘Limitless Journey Group’, een organisatie die zich inzet voor persoonlijke ontwikkeling. De opbrengsten gaan volledig naar To Walk Again, een organisatie die hoop biedt en mensen met fysieke beperkingen ondersteunt.

‘”In deze donkere kerstperiode willen wij niet alleen kilometers afleggen, maar vooral harten raken en een boodschap van solidariteit verspreiden’, zeggen de organisatoren. ‘Onze tocht is een symbolische stap naar hoop. We tonen dat zelfs in de donkerste dagen het licht van menselijke verbondenheid schijnt. Elk jaar stappen we meer dan 100 kilometer in de vrieskou. Zo leeft De Warme Kerstmars onder het motto ‘Nét dat tikkeltje meer!’

Men gaat van start op vrijdagavond om 19 uur. Men verwacht de aankomst op zaterdag tussen 17 en 19 uur. Doneren kan hier  Wandelaars schrijven zich hier in  en hier vinden vrijwilligers de nodige info. De 2023-editie wordt gesteund door Limitless Journet Group, To Walk Again VZW, NRG Premium Fitness, WNTR en Bakkerij Manus.

De 25-tal deelnemers krijgen gedurende de helft van de tocht gezelschap van Hendrik Dupont. De Brasschatenaar – die zich nog ieder jaar aan de Dodentocht waagt – wordt zaterdag 95 jaar oud. Een speciale verjaardag dus… En ook de 83-jarige Jef Pemen gaat 50 kilometer meestappen. Limitless Journey Group noemt de Warme Kerstmars ‘het warmste, inspirerendste, meest uitdagendste en binnenkort ook het grootste winterevenement in de Benelux.’ De organisatie streeft naar samenwerking voor nationale betrokkenheid, toerisme, maatschappelijke impact, en promotie van het evenement.

Wolf Fencing Team staat klaar om veehouders te helpen om hun omheining wolfwerend te maken. Dirk Raeymakers: ‘Want het is beter om schade te voorkomen dan te wachten tot het te laat is.’

Omheiningen kunnen met een aantal ingrepen ondoordringbaar gemaakt worden voor wolven, zodat veehouders op hun beide oren kunnen slapen. En daar is heel wat ondersteuning voor beschikbaar: de overheid voorziet subsidies voor de materiaalkosten en het Wolf Fencing Team biedt gratis advies en hulp om de omheining aan te passen. Het volstaat om hier een aanvraag in te dienen. De professionele adviseur van het Wolf Fencing Team zal dan contact opnemen om een afspraak te maken.

Raeymaekers: ‘We gaan dan met de veehouder de omheining rond, tonen welke aanpassingen er nodig zijn om de omheining wolfwerend te maken, we maken ter plaatse een gepersonaliseerde materiaallijst op waarmee de eigenaar naar een winkel kan stappen en we begeleiden de veehouder ook in de aanvraag van de subsidie. Nu we onze werking uitbreiden naar de provincie Antwerpen, zijn we ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wie de handen uit de mouwen wil steken om het vreedzaam samenleven tussen mens en wolf mogelijk te maken, kan zich hier inschrijven voor een startdag in Kalmthout . (EM / Foto’s Diemer Vercaeyie 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten