• 24/07/2024

Warm eindejaarprogramma van district Ekeren op gang getrapt

EKEREN – Tijdens Winter in Ekeren vinden heel wat activiteiten van het district plaats onder de noemer WinterWakker. Het hoogtepunt daarvan is het winterdorp met onder meer een kerstmarkt en optredens op zaterdag 17 december.

Marc Erkens en zijn piano trapten de wintercampagne afgelopen donderdag af met een uitverkocht babbelconcert Mozart & Mercury. Gisteren was het aan Dirk Veulemans. Ook zijn elektro-akoestisch concert Van Tendequaar tot Nachtegaal was in een mum van tijd volzet. Op de agenda voor december staat nog: ‘Des Duivels, de oorsprong van popmuziek’, een lezing op maandag 5 december om 20 uur in de bib , ‘De weg van het piekeren’, een lezing op donderdag 15 december om 20 uur in de bib , ‘Cooking with Knopfler en 44 Rave’, muziek op vrijdag 16 december om 20.30 uur in het Veltwijckpark, winterdorp, kinderdorp, kerstmarkt, kinderfeest met Reginald en de Bosbeesten, theater, circus, vuur, optredens, … op zaterdag 17 december en ‘Stille Nacht’, een uniek locatietheater op donderdag 22 december om 20.30 uur in het Ekers Hof.

Op de kerstmarkt staan kraampjes van Ekerse handelaars en verenigingen en kan je genieten van hapjes en drankjes, het vuur en vooral van elkaar. Reginald en de Bosbeesten brengen popsongs op maat van kinderen (14 uur). Een show vol ontwapenende energie en toegankelijke liedjes over herkenbare onderwerpen als vriendschap en verliefdheid. Van 13 tot 18 uur kan je schaapjes knuffelen. Oud en Goud is een theatrale vertelling met de nodige portie humor en ontroering (14 en 16 uur). De Brokkenmakers nemen je mee terug naar WO II, vertellen over hun grootouders, over het verleden en de toekomst.

De heren van Bombardo hebben beslag weten te leggen op een heus kanon, vermoedelijk nog gebruikt in de slag bij Waterloo van 1815. Het kanon blijkt net groot genoeg om een mens mee af te schieten. Maar of het theater daar ook groot genoeg voor is? Samen met de vrienden van Cultuurstation Tracé voorziet het districtsbestuur opnieuw een WinterWakker vuurton. Geen hout, geen vuur. Breng dus gerust een blok hout mee en verwarm je buur. De vijfkoppige band Zsa Zsa Zsu brengt avontuurlijke, lieflijke muziek vol zwoele stemmen en dansbare retropop & gipsyswing (17 uur). De bandleden nemen de Ekerenaar graag mee naar de jaren ’20, toen de kleedjes glitterden en de muziek deed dromen. Bezoekers laten zich meeslepen door de bitterzoete dualiteit tussen de opgewekte muziek en de geladen sfeer van het interbellum. Om 20 uur begint het avondprogramma met de oldies van de Love Me Tenders. Ze laten je shaken, jiven, swingen en zingen op bekende schijven uit de oude doos. Iedereen kent Kate Ryan van haar krachtige dancenummer ‘Scream for More’, haar megahit ‘Désenchantée’ en haar grote internationale doorbraak op het Songfestival met ‘Je t’adore’ (22 uur) . Dj All-Man is een fenomeen in het Antwerpse nachtleven. Als geen ander slaagt hij er in om oldies en newbies tot een opwindend geheel te mixen (23 uur).

Na Nieuwjaar loopt Winter Wakker gewoon door met de nieuwjaarsdrink op het Kristus Koningplein op zondag 15 januari om 11 uur, een poëzielezing door Lies Van Gasse op donderdag 26 januari in de bib en het stuk ‘Achteraf niet komen huilen” in kasteel Hof De Bist op zaterdag 28 januari om 20.30 uur. Het volledige programma op www.ekeren.be. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten