• 20/05/2024

Wandelnetwerk Kempens Landgoed rond Turnhout is nu 466 kilometer lang

TURNHOUT – Europese topnatuur, driesterrenstiltegebied of rustgevend bos? Het vernieuwde wandelnetwerk Kempens Landgoed in Arendonk, Oud-Turnhout, Ravels en Turnhout serveert het allemaal.

De update door Toerisme Provincie Antwerpen resulteert in extra kilometers en nóg meer wandelplezier en biedt alle ingrediënten voor een verkwikkende wandeling of actieve vakantie in de Kempen.

Je wandelt langs het geliefkoosde jachtterrein van middeleeuwse hertogen tot het privégroen van gefortuneerde families. In het noordoostelijke hoek van de Kempen vormen de talrijke historische landgoederen vandaag gedroomde wandelgebieden. Met absolute toppers als Domeinbos Hoge Vijvers, Landschap De Liereman (een officieel stiltegebied), Gewestbos Ravels en het Turnhouts Vennengebied, onderdeel van het Europese Natura 2000 netwerk.

Op je wandeling kom je heel wat lekkers tegen zoals een picknickpakket vol streeklekkers van de Klein Engelandhoeve. Een overzetbeurt op het Kempens kanaal in een charmant veerpontje. Een Gagelbiertje op het terras van bezoekerscentrum De Liereman. Intrigerend erfgoed zoals prehistorische grafheuvels. Of een plukweide, waar je een fleurig souvenir uitkiest.

Wandelnetwerk Kempens Landgoed daagt ook kleine rakkers uit. Zo verweeft het Grave Ravenpad in het Gewestbos op een originele manier natuur en Kempense volksverhalen.

Toerisme Provincie Antwerpen realiseerde 38 kilometer nieuwe trajecten in onder meer het centrum van Turnhout en Poppel en zorgde voor een vlottere verbinding met het aansluitende wandelnetwerk in Nederland.

De vijf suggestielussen op de nieuwe wandelkaart betekenen evenveel aanraders: ‘Molenheide in Ravels’ (6,9 kilometer), ‘Landschap vol contrast in Oud-Turnhout’ (10,5 kilometer), ‘Hoge Vijvers en Zwartven in Arendonk’ (10,1 kilometer), Ontdekkingstocht in Turnhout (10,6 kilometer) en de rolwagenvriendelijke lus ‘Drempelvrij in Turnhout’ (2,4 kilometer).

Mireille Colson (N-VA), gedeputeerde voor Toerisme: ‘Dit wandelnetwerk serveert niet alleen onvervalst wandelplezier. Met de vele toeristische aanraders op de kaart maak je er makkelijk een deugddoende vakantie in de Kempen van. Combineer je wandeling met een citytrip in Turnhout of blijf slapen in een opgeknapte pipowagen of op een bivakzone onder de sterren. Vieze schoenen na je vakantie in de Kempen? Ja, maar vooral mooie herinneringen.’

De bewegwijzering gebeurt met rechthoekige rood-witte borden met nummers. De kaart van het wandelnetwerk Kempens Landgoed kost acht euro. Je vindt ze bij de toeristische diensten van bovenvermelde gemeenten en bij Standaard Boekhandel. Meer info:  https://www.kempen.be/wandelnetwerk-kempens-landgoed-topnatuur-het-grensgebied. (EM / Foto Mie De Backer)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten