• 17/06/2024

Wandelingen, live muziek en kinderanimatie tijdens Deurne Wintert

DEURNE – Elk jaar trekt district Deurne met de gratis winterhappening ‘Deurne Wintert’ een andere buurt in. Dit jaar strijken ze neer in het feeërieke Ertbruggebos. Ontdek en beleef er op vrijdag 2 en zaterdag 3 december de magische wandeling ‘Papageno’ in een sprookjesachtig decor waar licht, vuur, verbeelding, muziek, theater en gezelligheid de hoofdrol spelen. Daarnaast is er een heleboel randanimatie voor jong en oud met live muziek, gegidste natuurwandelingen, creatieve workshops en een kindervoorstelling.

Vanaf schemering kan jong en oud in het Ertbruggebos deelnemen aan de magische avondwandeling ‘Papageno’ van de Machienerie (Wintervuur, Zomer van Antwerpen). Bezoekers komen in een betoverende wereld terecht vol lichtjes en vuur en maken kennis met personages zoals de Koningin van de Nacht, Papageno de vogelvanger (zie foto) en Prins Tamino. Het is een totaalconcept geïnspireerd op de opera ‘Die Zauberflöte’ van Mozart. Een verhaal waarin de liefde en het licht de duisternis verdrijven. Een wonderbaarlijke beleving voor jong en oud.

Na de wandeling worden bezoekers aan de verwarmde tent verwelkomd met muziek en een vuuract. Ze ontmoeten er ook een bijzondere kunstenares die een schilderij maakt met lichtgevende verf. Iedereen kan doorlopend deelnemen aan de wandeling op vrijdag 2 december van 18 tot 22 uur en op zaterdag 3 december van 17 tot 21 uur. Deze magische tocht door het Ertbruggebos is gratis en reserveren is niet nodig.

Op vrijdag- en zaterdagavond is iedereen welkom in de verwarmde tent en aan de foodtrucks voor een hapje/drankje en (live) muziek van Butsenzeller, Budu Collective, Blue Heathens, Jean Black Magic, Spiegelei InC en Starshifter.

Op zaterdag worden kinderen verwend met verschillende creatieve workshops, een kinderwandeling door de wondere wereld van Ertbrugge en de voorstelling ‘Ronja, de roversdochter’, een muzikale bewerking van het boek van Astrid Lindgren. Wie de geschiedenis en natuur van Ertbrugge wil ontdekken, kan op zaterdag deelnemen aan twee gegidste natuurwandelingen.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA): ‘Ook dit jaar slaagt district Deurne erin om een winterhappening voor jong en oud te organiseren in één van de minder bekende pareltjes van Deurne: het Ertbruggebos.’

‘Met een magische wandeling, verschillende workshops, veel live muziek, natuurwandelingen en muzikale tinten van Mozart tot een verhaal van Astrid Lindgren. Kom het allemaal ontdekken tijdens Deurne Wintert.’

Deurne Wintert 2022 in het Ertbruggebos vindt plaats op vrijdag 2 december van 18 tot 24 uur en op zaterdag 3 december van 13.30 uur tot 24 uur. De ingang voor de wandeling Papageno’ ligt aan de Schotensesteenweg (ter hoogte van nummer  255, dreef Ertbruggebos) en de ingang voor de tent,  muziek en randanimatie aan  de Schotensesteenweg (ter hoogte van nummer 415, tussen volkstuinen en Riviera Bridge Club). Info: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-deurne-1/deurne-wintert. (EM / Foto District Deurne)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten