• 24/06/2024

Wandeling van het jaar voor Essen, Herselt, Kontich, Meerhout/Geel of Retie?

KONTICH – Vijf kandidaten en vijf maanden stapplezier voor duizenden wandelaars: dat is in het kort de wedstrijd Wandeling van het jaar.

Gaat de titel in de tiende editie naar de wandeling in Essen, Herselt, Kontich, Meerhout/Geel of Retie?

Wandelaars kunnen tot woensdag 31 augustus stemmen voor hun favoriet op www.wandelingvanhetjaar.be. In september maakt Toerisme Provincie Antwerpen de winnaar bekend.

De wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’ bewijst het keer op keer: ook dicht bij huis maak je aantrekkelijke wandelingen.

Steden, gemeenten, toeristische diensten en (natuur)verenigingen nemen bovendien voortdurend initiatieven om dat wandelaanbod te versterken.

Toerisme Provincie Antwerpen zet de knapste realisaties in de kijker via de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’.

Na een screening van alle dossiers op het terrein maakte de jury een selectie op basis van onder meer landschap, infrastructuur en toeristische beleving.

Dat resulteert in volgende shortlist (de initiatiefnemers staan tussen haakjes): Picknickwandeling in Essen (VVV Toerisme Essen vzw); Wandelen met Willem Elsschot in Herselt (Gemeente Herselt); Boskapellenpad in Kontich (Streekvereniging Zuidrand); Scherpenbergen-De Hutten in Meerhout en Geel (Natuurpunt beheer vzw) en Prinselijke vijverroute in Retie (Provinciaal Groendomein Prinsenpark).

De wedstrijd is – in de huidige formule – aan zijn tiende editie toe. De competitie leverde al heel wat toppers op en blijft wandelaars boeien.

Vorig jaar klokte de wedstrijd af op ruim 15 000 downloads van de wandelfiches en gpx-coördinaten.

Mireille Colson (N-VA), gedeputeerde voor toerisme: ‘De gevarieerde shortlist zit daar vast voor iets tussen.’

‘Ook nu weer spreken de vijf kandidaten een breed publiek aan, van families tot doorgewinterde stappers.’

‘Naast veel natuur serveren de wandelingen steevast ook extra beleving. Met ditmaal onder meer een picknickservice, gedichten ingesproken door Martine Tanghe, vlonderpaden, speelnatuur en bivakplekken om na te genieten van je trip. Heel benieuwd welk traject de meeste stemmen achter zich krijgt.’ (EM / Afbeelding Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten