• 18/07/2024

Wandeling van het Jaar is 14 kilometer lang en loopt door Meerhout en Geel

MEERHOUT –Scherpenbergen-De Hutten is de wandeling van het jaar. Het is de favoriet van het publiek in de wedstrijd van Toerisme Provincie Antwerpen.

De wandeling in Meerhout en Geel combineert de fraaiste landschappen van Natuurpark Grote Netewoud: de meanderende Nete, uitgestrekte bossen, zandige landduinen en fotogenieke heidegebieden. Een wandeling die je zintuigen prikkelt én verwent. Langs de Nete en haar zijrivieren ontdek je natuur van Europees belang (Natura 2000). Dankzij de inzet van natuurverenigingen, een hele reeks partners en talloze vrijwilligers oogt het natuurpark bovendien alsmaar knapper.

Uitvalsbasis voor je wandeling is de eeuwenoude watermolen van Meerhout, vandaag een sfeervol bezoekerscentrum met cafetaria, picknickeiland en speelnatuur.  Via de Nete bereik je het historische landschap Scherpenbergen-De Hutten, een mix van bossen, heide en landduinen. Op de zitbank in de Kwacht, een waardevol laagveengebied, kan je blijven dagdromen. En in de Keyfheide stap je in de nazomer door een tapijt van purperen bloempjes.

De wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’ van Toerisme Provincie Antwerpen bewijst dat je ook dicht bij huis aantrekkelijke wandelingen kan maken.De lijst met winnaars leest als een ‘best of’. Scherpenbergen-De Hutten bleek de favoriet van de wandelaars in de tiende editie. Het traject in Meerhout en Geel verzamelde meer stemmen dan de kandidaten uit Essen (Picknickwandeling), Herselt (Wandelen met Willem Elsschot), Kontich (Boskapellenpad) en Retie (Prinselijke Vijverroute).

Initiatiefnemer Natuurpunt beheer vzw ontvangt 1 000 euro voor nieuwe wandelprojecten. Toerisme Provincie Antwerpen zal de wandeling de komende twaalf maanden extra promoten.

Mireille Colson (N-VA), gedeputeerde voor toerisme: ‘Fijn dat de wedstrijd het Grote Netewoud in de spotlights zet. Een geweldige wandelplek in de Kempen, voor groot én klein. Van het stoere Totterpad tot de avontuurlijke wandelvakantie ‘Expeditie Buitengewoon’. Scherpenbergen-De Hutten presenteert de natuur van het Grote Netewoud op haar mooist. Ook de negen andere laureaten van de wedstrijd hebben heel wat verrassends in petto. Om één voor één af te vinken …”

Wie de wandeling wil maken vertrekt bij het bezoekerscentrum Grote Netewoud, Watermolen 7, 2450 Meerhout (KP 71) of één van de alternatieve startplaatsen.

De wandeling is veertien kilometer lang maar je kan ze ook inkorten tot elf kilometer.  Je volgt de rechthoekige rood-witte borden van wandelnetwerk Grote Netewoud. Het traject is quasi volledig onverhard. Je trekt het best stevige wandelschoenen aan. Je kan het routekaartje downloaden via www.kempen.be/scherpenbergendehutten.

De winnende wandelingen van de vorige negen edities vind je via https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/fietsen-en-wandelen/wandelen/wedstrijd-wandeling-van-het-jaar.html. (EM / Foto Toerisme Provincie Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten