• 27/05/2024

Wandeling in Laakdal toont aan wat er te gebeuren staat in valleigebied van Zammelsbroek

LAAKDAL – Er staat dit jaar heel wat te gebeuren in het valleigebied van het Zammelsbroek: het Sigmaplan, de sanering van de Grote Laak en de natuurherstelwerken in de omgeving van Trichelhoek. En bezoekers krijgen nieuwe wandelpaden en uitkijkpunten over een landschap in evolutie.

Gedeputeerde Jan De Haes (N-VA), Koen Deheegher van Sigmaplan Zammelsbroek, Christoffel Bonte van Natuurpunt en Nik Dezillie, projectleider sanering Laak, vergezelden vanmiddag geïnteresseerden tijdens een wandeling. Ze legden uit hoe cruciaal het valleigebied is in de strijd tegen wateroverlast en droogte.

Bij de start was er een korte toelichting door Jan De Haes over de aanpak en waarom verschillende partners samen deze wandeling organiseerden.

De wandeling kaderde in de Week van het Water, een campagne van de Vlaamse Milieumaatschappij die inzet op waterbewustzijn.

De infowandeling werd georganiseerd in samenwerking met Agentschap voor Natuur en Bos, Vlaamse Milieumaatschappij, Natuurpunt en gebiedswerking Grote Nete van de provincie Antwerpen.

Lees ook https://antwerpspersbureau.be/infopunt-aan-zammelsbroek-in-geel-geeft-je-unieke-kijk-op-de-werken-van-het-sigmaplan/

(EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten