• 19/06/2024

Wandelen met het gezin of kunst bekijken in het Mechelse Vrijbroekpark

MECHELEN – Nog tot donderdag 30 juni kan je in het Mechelse Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark de Wilgernis bezoeken.

Geniet met je gezin van de toffe doewandeling ‘Op avontuur in de wilgernis’. Of ontdek de mooie schilderijen van Rita Boon die je onderweg tegenkomt.

Tijdens de gezinswandeling ga je op pad met Wilgemien en Amir Poppelier die samen met jou een leuk avontuur beleven. De route en het verhaal druk je af van de website. Bij elke stopplaats is er een doe-opdracht. Zo leer je spelenderwijs iets bij over de wilgen in de Wilgernis.

Buiten exposeren? Ja dat kan. Rita Boon stelt tien reproducties van haar werken tentoon in de Wilgernis van het Vrijbroekpark en breit zo een vervolg aan het project ‘Gedichternis’. De Gedichternis ontstond vorig jaar en bestaat uit een aantal wilgenschermen met prachtige gedichten. De gedichtenwerkgroep van RC Pastel en Kunstencentrum De Loods zorgde voor deze creatieve bewoordingen. Hou dus even halt en geniet van de gedichten en de schilderijen van Rita Boon.

Je bent alle dagen tussen 9 en 18 uur welkom in de Wilgernis om de schilderijen en gedichten te bewonderen of om de speelse gezinswandeling uit te testen. Een bezoekje is gratis, je moet niet vooraf reserveren.

Je parkeert best op parking Eekhoorn. Als je de weg naar het park volgt, kom je meteen bij de start van de wandeling en de ingang van de Wilgernis.

Rita Boon schildert landschappen en vertrekt van foto’s die ze nam op verschillende plaatsen in Europa. Reizen tijdens corona was beperkt maar dichtbij huis ontdekte ze mooie locaties. Eén daarvan was het Vrijbroekpark, een pareltje in haar geboortestad vlakbij. Het afwisselend kleurenspel en de structuren van elk seizoen waren voor haar een uitnodiging om op doek te zetten.

Het schilderen is voor haar een herbeleven van die opnames – de stilte, ruimte, rust en het vrije gevoel dat ze ervaart als ze in de natuur is krijgen plaats op haar doek. Ze neemt je mee in haar landschappen en nodigt je uit om er even in te verpozen.

Haar kleurenpalet oogt fris, zelfs de winterkleuren hoeven niet noodzakelijk grijs of somber te zijn. Het zijn kleine details die je aandacht trekken  en in elk werk is er altijd dat sprankeltje licht.

Als je haar schilderijen van dichtbij bekijkt vallen de soms krachtige en spontane borstelstreken op die voor volume en dynamiek zorgen op het gladde doek. Haar werk kan uitbundig of ingetogen zijn maar reflecteert altijd haar verwondering en liefde voor wat de natuur ons biedt.

Meer info op www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark. (EM / Foto Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten