• 17/06/2024

Wandelen met egel in Arendonk, 21 juli-markt in Boechout, foto-expo in Mol

ARENDONK – Vlegel is een egel, hoe kan het ook anders. Het verhaal doet de ronde dat hij al jaren in het parkje tegenover het zwembad van Arendonk leeft. Hem spotten is niet simpel. Overdag houdt hij zich namelijk goed verstopt. Pas wanneer iedereen slaapt, durft hij al eens zijn pootjes te strekken om een frisse snuit te halen. Dan maakt hij een wandeling van zo’n kilometer door het park, best een flinke afstand voor een egeltje.

Die mooie wandeling deelt Vlegel sinds de zomer van 2020 met alle kinderen en het is nog altijd met voorsprong de meest avontuurlijke wandeling die Arendonk te bieden heeft. Speelse elementen langs het Vlegelpad nodigen uit om te klimmen, te klauteren en je eens goed vuil te maken. Let onderweg wél goed op de ronde plaatjes met het Vlegelhoofdje. Met z’n spitse snuit wijst het egeltje je namelijk de weg tot aan de stoere boomhut die het eindpunt van de wandeling vormt.

Vlegel wijst niet enkel de weg, maar vertelt vanaf nu ook over het leven van de egel. Zoek de zestien QR-codes langs de route, scan ze met je smartphone en luister naar wat Vlegel te vertellen heeft. Zo kom je te weten hoe een egelmama kan bevallen van zo’n stekelige baby. En zijn er eigenlijk verschillende soorten egels? En wat eet zo’n beestje? Dat en nog veel meer ontdek je door de QRcodes te scannen.

Natuurlijk is Vlegel niet zomaar een egel. Het sappige dialect, typerend voor Arendonk, valt ongetwijfeld op. En je vergist je niet mocht de stem je bekend voorkomen. Acteur Ben Segers kroop immers in de huid van Vlegel, een rol die hem bijzonder goed afging. Ben groeide dan ook op in Arendonk, waar hij in zijn kinderjaren zeker wel eens vlegelstreken uithaalde. Wie weet wist hij zo wel de basis te leggen voor zijn latere acteertalent.

Genieten van een glaasje cava, hamburgers en pannenkoeken, een drankje op een mooie zomerdag…

Daarvoor moet je op donderdag 21 juli op de markt in Vremde zijn. Speciaal voor deze Nationale feestdag blijft de markt tot 14 uur staan in de Boomkensstraat. Trommel je vrienden en familie op en geniet van een gezellige voormiddag in Vremde. Kom verse producten kopen bij de marktkramers en blijf daarna nog even hangen. Voor de jongste bezoekers komt de ballonnenman nog eens langs tussen 10 en 14 uur.

Nog tot en met woensdag 31 augustus loopt de fototentoonstelling ‘Camera Cultura’ in de exporuimte van Cultuurcentrum Mol, Molenhoekstraat 2. De expo geeft een mooi beeld van wat er afgelopen cultuurseizoen te beleven viel. De foto’s zijn gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

De cultuurafdeling deed een oproep naar fotografen om hun diverse activiteiten een seizoen lang te volgen en vast te leggen. Een aantal fotografen stelden zich kandidaat. Ze werden gewikt en gewogen, maar uiteindelijk mochten Alexander Delport, Slaven Fanfani en Marie Peeters zich een jaar lang de huisfotografen van de Molse cultuurafdeling noemen. Deze getalenteerde fotografen maakten letterlijk honderden foto’s van voorstellingen, lezingen en concerten. Uit deze foto’s werd een selectie gemaakt die nu tentoongesteld wordt. (EM / Foto Gemeente Arendonk)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten