• 21/06/2024

Wandelen langs kunst in Hove – Zuidrand is op zoek naar muziektalent

Wandelen langs kunst in Hove – Zuidrand is op zoek naar muziektalent

HOVE – Wanneer alle evenementen stilvallen omwille van corona, blijft Achter Glas (zie foto) in Hove gewoon doorgaan. Opvallende eyecatchers op enkele belangrijke plekken in het dorp kondigen ‘INSPIREREND VUUR, een straattentoonstelling die voor de negende keer wordt gehouden in het smalle stuk van de Mortselsesteenweg VUURROOD aan.

Eric Platteau: ‘Achter het glas’ is een bureninitiatief met een 25-tal huizen ,dat al zestien jaar plaatsvindt, en dit om de twee jaar. Dat alleen is al uniek. Het is zowat het enige evenement dat in de gemeente mag doorgaan want het is per definitie corona-proof. Je bezoekt de werken in open lucht, in je eigen bubbel en op je eigen ritme. Niet alleen schilderkunst, maar ook beeldhouwkunst, fotografie, hedendaagse installatie en zelfs keramiek als kunstvorm worden gebruikt.’

’Hoe combineer je gezondheid en een serieus vleugje kunst? Wandel doorheen een uniek concept met een rijke waaier aan kunstwerken, langs de binnenkant van de ramen naar buiten gericht.  Zo biedt  Achter Glas, dankzij de enthousiaste buren van de Mortselsesteenweg, een open kunstgalerij die door iedereen vanop straat kan bewonderd worden. Vooral in deze donkere Corona-tijden een ideale uitstap waar je warm voor loopt.

Met een zeer gevarieerd aanbod aan eigentijdse werken in alle mogelijke kunstvormen, hebben meer dan 50 kunstenaars bewezen dat het zich loont om de tentoonstelling niet uit te stellen.

Platteau: ‘Normaal gezien hebben we een druk bezochte vernissage met een paar honderd bezoekers in een autovrije straat op de openingsavond. Dat kan jammer genoeg niet. Ook de zeer populaire begeleide avondrondwandelingen langs de kustwerken zijn om corona-redenen verboden.’

Maar het goede nieuws is dat de kunstwerken achter de ramen vanaf valavond verlicht blijven, om écht een warme sfeer te creëren. Ook de ramen van de kunstacademie en de kinderkerk blijven verlicht.

Met dank aan de pastoor zal ook de kerk (bewonder haar mooie glasraam met een vlam) van aanstaande zaterdag tot en met zaterdag 6 februari openbaar zijn voor een tiental kunstwerken en dit van 19 tot 21 uur tijdens weekdagen en van 14 tot 21 uur in het weekend.  Ook overdag blijft een bezoek meer dan de moeite waard. En waarom cultuur niet combineren met een frisse neus halen in het nabjjgelegen Frijthout?

Het cultureel samenwerkingsverband  De Zuidrand (Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) zoekt muzikaal talent. Tussen maandag 8 en zondag 14 februari, tijdens de Week van de Belgische Muziek, zetten verschillende Zuidrand-gemeenten jouw talent in de kijker. O p 14 februari zendt Radio Zuidrand als kers op de taart live uit vanuit Cultuurhuis Altena in Kontich. Wil je je demo laten afspelen en een interview geven? Geef dit zeker door bij je inzending.  Wie wil deelnemen stuurt voor vrijdag 5 februari een filmpje en/of demo naar cultuur@kontich.be. (EM)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten