• 21/06/2024

Wandelen in Mol, rioleringswerken in Dessel, recyclagepark Geel langer open

MOL – Op dinsdag 16 augustus kan je in Mol met een herborist langs de Nete wandelen op zoek naar eetbare wilde planten. De wandeling is drie kilometer lang en start om 14 uur aan dienst toerisme, Markt 1a. Ze is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Deelnemen kost acht euro of 2,50 euro voor kinderen jonger dan twaalf jaar, inclusief een kruidig proevertje. Ook vrijetijdscheques worden aanvaard. Het einde is voorzien om 16 uur. Inschrijven is noodzakelijk via https://www.gemeentemol.be/eloketdetailv2.aspx?id=1311.

Niet alleen in het bos vind je gezond groen. Ook tussen stoeptegels, op braakliggende gronden en in bermen voelen veel planten zich helemaal thuis. Wist je dat sommige van deze wilde groenten en kruiden boordevol smaak en gezonde voedingsstoffen zitten? Wandel mee langs de Nete in het Centrum en ontdek welke planten bruikbaar en lekker zijn. Verwonder je over de geschiedenis en legendes van deze eetbare wilde planten.

Op dinsdag 23 augustus kan je je opnieuw inschrijven voor leerrijke en interessante computercursussen en workshops. De vrijwilligers van Digiknop staan voor je klaar in zalen één en twee van het Mols dienstencentrum in Ten Hove, van 9 tot 12 uur of van 18.30 uur tot 20 uur. Deelnemen aan de lessenreeks ‘Start to smartphone’ dit najaar? Eenmalige workshops volgen? Of een afspraak maken bij de computerdokter? Het kan allemaal tijdens de grote inschrijvingsdag. Info: www.digiknop.be.

Op dinsdag 16 augustus starten de rioleringswerken in de Kleine Heide en een gedeelte van de Molenhei (van huisnummer 28 tot 79) in Dessel.

In juni organiseerde lokaal bestuur Dessel een informatiemoment voor de bewoners van de Kleine Heide en Molenhei over de aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel. De firma AGBb infra zal de werken uitvoeren. Fase één van de werken start op 16 augustus. Dit betreft Kleine Heide. Het einde van deze werken is voorzien eind oktober. Aansluitend hierop start fase twee. Fase twee betreft de rioleringswerken in Molenhei. Het einde van de werken is voorzien voor einde 2022 (zonder onvoorziene omstandigheden of weerverlet). Tijdens fase één zal de Kleine Heide afgesloten worden voor doorgaand verkeer. De omleiding verloopt via Vijverstraat – Brasel – Avoortstraat. Enkel plaatselijk verkeer zal beperkt mogelijk zijn. Info: https://www.dessel.be/informatiemoment-bewoners-kleine-heide-en-molenhei-presentatie-hier-te-bekijken.

Het recyclagepark in Geel is vanaf donderdag 1 september extra open. Het recyclagepark zal dan ook op donderdagvoormiddag open zijn en op weekdagen kun je je afval een kwartier vroeger afleveren.

Maandag blijft de sluitingsdag van het recyclagepark. Maar inwoners van Geel kunnen op maandag terecht op het regionale recyclagepark in Meerhout, Kiezel 300. In het najaar komt er een camera aan de ingang. Voor je vertrekt, kan je dan via de website kijken of er een wachtrij aan het recyclagepark staat. De nieuwe openingsuren worden: van dinsdag tot vrijdag van 8.15 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 16.10 uur en op zaterdag van 9 tot 15 uur. (EM / Foto Gemeente Dessel)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten