• 14/06/2024

Waar naartoe dit weekend in de provincie Antwerpen (2)

KONTICH –  Ook vandaag enkele ideetjes voor een uitstapje. Gisteren kon je deel één lezen.

*MOL – Alle papa’s, opa’s en pluspapa’s zwemmen op Vaderdag, zondag 12 juni, gratis in overdekt en openluchtzwembad Vita Den Uyt (Rode-Kruislaan 18). Je kind(eren) moeten natuurlijk wel meekomen.

Op zondag 12 juni organiseert Natuurpunt Netebronnen een zomerexcursie in het Buitengoor. Ga mee op pad en bewonder de unieke fauna en flora in dit waardevolle natuurgebied. De deelnemers verzamelen om 14 uur aan ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71. Inschrijven bij hildeviane@gmail.com of bel naar 0472 71 99 00. Het einde is voorzien omstreeks 17 uur. . Het natuurgebied is van Europees niveau.

Op zondag 12 juni organiseert Natuurpunt Netebronnen een begeleide uitstap. Tijdens deze excursie ontdek je het vergeten Coulissenpad in Sluis. Dit pad ligt in een nog authentiek Kempens landschap. De akkers en weilanden omringd met knotelzen herbergen heel wat moois. De wandeling start om 9 uur aan de kerk van Sluis, Sluis 155. Deelnemen is gratis. Inschrijven via janssens.ingrid63@gmail.com of 0494 12 14 67.

Op zondag 12 juni kan je van 7.30 uur tot 15 uur deelnemen aan ‘De Witte Mol fietst’. Je kan kiezen uit drie bewegwijzerde routes van 30 , 52 of 77 kilometer. De route van 30 kilometer is ook toegankelijk voor scootmobielen. Vertrek en aankomst is aan De Witte Mol, Galbergen 21. Je betaalt ter plaatse vier euro. De opbrengst gaat naar De Witte Mol.

*KONTICH – Toerisme Zuidrand en Natuurpunt Oude Spoorwegberm leiden je zondag van 13.30 tot 17.30 uur rond langs het boskapellenpad in Kontich. Deze wandeling is genomineerd voor Wandeling van het Jaar 2022. Maak kennis met de boskapellen, de oude spoorwegberm en verassend groen in de Antwerpse Zuidrand. De wandeling is 10,5 kilometer lang en start aan de kerk van Kontich Kazerne. Inschrijven via info@dezuidrand.be.

*ESSEN – Muzarto, de academie voor muziek, woordkunst-drama, dans en beeld houdt op zaterdag 11 juni haar jaarlijkse opendeur dag. Ben je zes jaar of ouder en heb je zin om te starten met muziek, dans of toneel? Kom dan tussen 9.30 en 13.30 uur langs bij Muzarto in de Kerkstraat 3.

*KALMTHOUT: Op zaterdag 11 juni nodigen de compostmeesters je van 10 tot 12 uur uit op de demoplaats aan de volkstuintjes van Sint-Vincentius aan het Kruisbos. Daar ontdek je via handige tips en tricks hoe je tuin- en groenafval kan omvormen tot kwaliteitsvolle compost, informatie over kringlooptuinieren en het gebruik van onderhoudsvriendelijke beplantingen, zoals bodembedekkers en vaste planten. Info: 03 376 49 90 of dave.degraef@kalmthout.be.

*ZANDHOVEN – Brandweer Zone Rand lanceert de wervingscampagne ‘Pompier word je hier’. In de zoektocht naar extra vrijwillige brandweermannen- en vrouwen organiseert ze morgen zaterdag een oefendag in Zandhoven. Inschrijven via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyuZeZnv_BHTRQgKmKve2X3ckrkbhpUXj-9EbpuJW3OQa83Q/viewform

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten