• 09/12/2023

Vrijetijdskalender voor Dessel, Kempense restaurants gezocht voor gratis energiescan

DESSEL – Deze week kunnen de inwoners van Dessel hun derde vrijetijdskalender in de brievenbus verwachten.

Op deze handige planner vind je een overzicht van alle activiteiten voor Desselse kinderen en jongeren die in 2023 plaatsvinden. Ben je graag creatief bezig of hou je van sport, avontuur of lezen? Dan zit er voor jou zeker iets tussen.

De studenten Energietechnologie van Thomas More Campus Geel gaan restaurants in de Kempen screenen op hun energieverbruik. Concreet zoeken ze een tiental restaurants om een gratis energiescan uit te voeren. Op basis van de screening krijgen de deelnemende bedrijven aanbevelingen om hun energiekosten te verlagen. Inschrijven kan tot en met zondag 12 februari.

Deelnemers krijgen achteraf advies en worden begeleid om hun energieverbruik te doen dalen en zo ook mee te werken aan het Energie- en Klimaatactieplan van hun gemeente.
Naar jaarlijkse traditie voeren de studenten energietechnologie aan Thomas More Kempen energiescreenings uit bij handelszaken. Dit jaar ligt de focus op restaurants. Doel van het project is om met de studenten het energieverbruik te doen dalen. Daarmee ondersteunen de studenten de doelstelling van Kempen2030, het engagement van 29 gemeenten om 40 procent CO2 te besparen tegen 2030.

In een eerste fase van het project worden er restaurants uit de regio Kempen gezocht om deel te nemen aan het project. Geselecteerde restaurants worden ten laatste eind februari persoonlijk op de hoogte gebracht. In een tweede fase voeren teams van vier à vijf studenten energiescans uit in de geselecteerde restaurants.

De resultaten van deze scans worden geanalyseerd en vergeleken met gelijkaardige restaurants. Deelnemers krijgen vervolgens advies en worden begeleid om hun energieverbruik te doen dalen. De resultaten van het project worden in mei voorgesteld op een evenement met alle betrokken partijen.

Energietechnologie is een driejarig professionele opleiding met een sterke focus op elektrische en thermische toepassingen in gebouwen en industrie. Ook hernieuwbare energiebronnen, domotica en energiemanagement in gebouwen, distributie en opslag van elektrische energie behoren tot de expertise van de opleiding. De studenten die deze opleiding volgen en instaan voor de energiescans beschikken over de competentie om energievraagstukken te analyseren en duurzame oplossingen te adviseren.

De voorbije acht jaar voerden de studenten Energietechnologie aan Thomas More Campus Geel al energiescans uit bij diverse lokale bedrijven. Meer informatie vind je terug op www.kempen2030.be.

Voor meer informatie over het project en voorwaarden om deel te nemen kan je terecht op www.kempen2030.be/energiescreening. (EM / Foto Thomas More Hogeschool)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten