• 20/06/2024

Vrije Basisschool De Parel Mechelen rondt onthardings- en vergroeningstraject af

MECHELEN – Vrije Basisschool De Parel rondt haar onthardings- en vergroeningstraject af. Om de oplevering van de groene speelplaats feestelijk te vieren, plantte de Mechelse school vanmiddag een laatste boom.

Daarnaast ontving de school het label van ‘Groene Oase’ uit handen van gedeputeerde Jan De Haes (N-VA, links op de foto hierboven).

Met het project ‘Groene Oases’ voorziet provincie Antwerpen de middelen én praktische ondersteuning voor de ontharding en vergroening van speelplaatsen. De 280 leerlingen van de school vierden mee.

Na de ontharding in december boog een ‘kernteam speelplaats’ van de basisschool zich over de wensen van de leerlingen en leerkrachten.

Om die om te zetten in reële plannen,  werden ze ondersteund door Regionaal Landschap Rivierenland. De leerlingen kunnen zich nu uitleven in een moestuin, in een buitenkeuken, op rustplekken, in de schaduw, onder de bomen of op een klimmuur.

De tuin werd ondertussen ook al geïntegreerd in de lessen van de kinderen en ook de eerste, eigen gekweekte groenten zagen het levenslicht: tomaatjes, tuinkers, kruiden, eucalyptus … De groene speelplaats valt dus echt in de smaak. (EM / Foto’s Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten