• 20/06/2024

Vrijdag hinder door staking in Antwerpen, groeidagen in Borgerhout

ANTWERPEN – Op vrijdag 22 april organiseren de vakbonden een actiedag. Dit heeft mogelijk gevolgen voor de dienstverlening van stad Antwerpen.

Wie wil weten of er hinder is in de stedelijke dienstverlening, kan de dag zelf contact opnemen met de stedelijke dienst of locatie om zeker te zijn dat die open is. Antwerpenaren kunnen ook terecht op www.antwerpen.be voor meer info of bellen naar het stedelijk contactcenter op het nummer 03 22 11 333. Het stedelijk contactcenter kan telefonisch moeilijker te bereiken zijn.

De stad wil de hinder tot een minimum beperken. Voor de kinderopvanglocaties werden de ouders op de hoogte gebracht of er hinder is in hun locatie of niet. De dienst stadsreiniging probeert de dienstverlening inzake afvalophaling te verzekeren maar de stad vraagt haar inwoners die op 22 april een ophaaldag hebben om al hun afval (restafval, gft, pmd en papier en karton) pas aan te bieden bij de volgende ophaling.

Indien er toch veel huisvuil buitenstaat, kan de stad beslissen om niet-selectief op te halen. Dan gaat al het afval in één huisvuilwagen. Alle recyclageparken zijn gesloten op vrijdag 22 april en het recyclagepunt op het Burgemeester Verhulstplein in Berendrecht gaat niet door die dag.

Op zaterdag 23 april slaan Borgerhoutenaren de handen in elkaar voor groenere en mooiere straten tijdens de derde Groeidag van het district. Inwoners doen mee met verschillende acties, maar de opvallende nieuwkomer zijn de Groeistraten.

Mariam El Osri (Groen), schepen voor wijkoverleg: ‘We zetten sterk in op aangename buurten met meer groen en water. Zo groeit Borgerhout mee met het klimaat. Daarom organiseert het district steeds in april en oktober de Groeidagen. Dat doen we in samenwerking met Klimplant vzw.’

‘Op deze dagen kunnen bewoners zelf een geveltuintje aanleggen, samen hun straat vergroenen of alles eens grondig poetsen. Als nieuwe schepen voor wijkoverleg ben ik onze bewoners dankbaar dat ze hun schouders hier mee onder zetten en Borgerhout steeds duurzamer laten groeien. ‘

Bij een Groeistraat slaan verschillende straatbewoners de handen in elkaar om samen zoveel mogelijk geveltuinen aan te leggen, straatbomen te adopteren en regentonnen te installeren. Het district staat hen bij met teelaarde, plantjes en ervaren helpers. Met VillaVip, een zorgwoning voor bewoners met een beperking, vond het district een nieuwe partner om ook Borgerhout extra muros te helpen vergroenen.

Sinds 2019 ondersteunt district Borgerhout via ‘Borgerbouwers’ inwoners met kleinschalige straatacties die zorgen voor meer groen, minder verharding en betere opvang van regenwater in Borgerhoutse straten. Via www.borgerhout.be/groen kan je alle mogelijkheden terugvinden. (EM / Foto Groen Borgerhout)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten