• 19/07/2024

Vrijdag feestmarkt in Herentals, meer plaatsen vrij in kinderopvang

HERENTALS – Door de versoepelingen van de coronamaatregelen heeft de Herentalse Marktvereniging samen met het stadsbestuur besloten om op vrijdag 9 juli terug een feestmarkt te organiseren. De feestmarkt gaat door van 8 uur tot 12u30, zoals de normale vrijdagmarkt.

De Herentalse Marktvereniging heeft verschillende attracties voorzien. Zo zal de reus ‘Jef van de markt’ zijn intrede doen en een levend standbeeld krijgt een plaats op de Grote Markt. Voor de allerkleinsten komen dan weer een ballonplooier en karikatuurschilder hun kunsten brengen aan de kruising van het Hofkwartier met de Augustijnenlaan.

Verder zijn er een gratis zwiermolen en viskraam op de Augustijnenlaan ter hoogte van de toegangsweg aan het Begijnhof. Ook worden er voor 2 250 euro krasloten uitgedeeld. De winnende loten hebben een waarde van tien euro. Daarmee kan de winnaar iets aankopen bij de aanwezige marktkramen. De krasloten zijn enkel op deze editie van de feestmarkt geldig. Door de moeilijke omstandigheden het voorbije jaar wordt er dit jaar geen inschrijvingsgeld voor deelname gevraagd aan de markthandelaars.

Op donderdag 22 juli zijn het stadsloket en de dienst burgerzaken uitzonderlijk gesloten omwille van technische redenen. U kunt die dag het stadsloket wel telefonisch bereiken, maar er kunnen geen afspraken plaatsvinden.

Diftar nodigt momenteel burgers, bedrijven en andere belastingplichtigen uit om een voorschot te storten. Van dat voorschot worden verscheidene afvalkosten gehouden. Denk maar aan het kilogramtarief en de maandelijkse vaste kost.

Sinds 1 juli is er echter een verandering in de briefwisseling. Er wordt namelijk niet langer een tweede herinneringsbrief verstuurd. De procedure ziet er nu als volgt uit: indien je 21 dagen na het ontvangen van de betalingsuitnodiging nog geen betaling hebt doorgevoerd, verstuurt Diftar een herinneringsbrief.  Vervolgens krijg je 21 dagen de tijd om het voorschot alsnog over te maken.  Als er na het vervallen van deze betalingstermijn van de herinneringsbrief nog geen betaling ontvangen wordt, worden de containers niet langer geledigd. Ook werkt de toegangspas van de ondergrondse containers niet langer.

De Vlaamse regering maakte iets meer dan 27 miljoen euro vrij voor nieuwe plaatsen voor kinderopvang van baby’s en peuters. Ze wil daarmee vooral nieuwe plaatsen creëren in gemeenten waar de nood het hoogst is. Herentals kwam in aanmerking voor tien nieuwe plaatsen: zes plaatsen voor inkomenstarief trap 2A zijn toegekend aan kinderdagverblijf De Zandkapoentjes in Morkhoven en vier plaatsen voor inkomenstarief trap 2A zijn toegekend aan kinderdagverblijf De Speelboom in Herentals.

 Momenteel vinden er in Herentals luchtopnames plaats met een drone. Deze opnames gebeuren binnen het wettelijke kader van verschillende stadsprojecten. Om de hinder voor buurtbewoners te minimaliseren, wordt een lichte drone ingeschakeld. Meer informatie over de stadsprojecten volgt later. (EM / Foto Pinterest)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten