• 19/06/2024

Vrijbroekpark serveert een reeks gezellige doe-het-zelf-winterwandelingen

MECHELEN – Tijdens deze kerstvakantie trekken we met z’n allen naar buiten. In Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark in Mechelen kun je genieten van gezellige doe-het-zelf winterwandelingen. Neem een kijkje op de website, druk de route af en vertrek wanneer het jou past.

Andere jaren zet men de kerstvakantie in met een gezellige Vurige winteravond in het Vrijbroekpark. Die kan dit jaar helaas niet doorgaan.

Maar niet getreurd, je bent zeker welkom voor een gezellige winterwandeling wanneer het jou past. Er is voor elk wat wils. Er werden twee doe-het-zelf kerstwandelingen ontwikkeld, één voor gezinnen met kinderen en één voor volwassenen en jongeren.

Kom met je gezin naar het park en beleef het verhaal van Flor. Deze jongen heeft in de stad een prachtige kerstboom gezien en wil er thuis ook zo één hebben. Hij heeft nog nooit een echte kerstboom in huis gehad.

Hij raapt al zijn moed bij elkaar en vertrekt op een donkere winterdag naar het park om een echte kerstboom en versiering te zoeken. Onderweg ontmoet hij verschillende parkdieren. Ben je benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren? Kom naar het park, vertrek bij het bezoekerscentrum en volg de pijlen. Het wordt een toffe wandeling met leuke opdrachten.

Ken jij het verschil tussen een spar en een den? Wist je dat een kerstboom eigenlijk een spar is en geen den? En wist je dat er in het Vrijbroekpark verschillende soorten naaldbomen staan?

Het zijn maar enkele dingen die je ontdekt op de leuke ‘Oh denneboom’-wandeling. Druk het plannetje af op de website van het Vrijbroekpark en ga op zoek naar de vijftien naaldbomen met een ‘verhaal’. Je herkent de bomen aan de gouden kerstballen. Meer informatie vind je op www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark.

Beide winterwandelingen maak je op eigen tempo. Je bent tot eind januari elke dag tussen 8u30 en 17 uur welkom in het park. Je moet je niet aanmelden. Is het druk? Wacht dan even alvorens te vertrekken. Uiteraard kom je met maximum vier volwassenen of met je gezin.

De gezinswandeling ‘Flor zoekt een kerstboom’ start voor het bezoekerscentrum, daar vind je het eerste stuk van het verhaal op een groot bord. Daarna volg je gewoon de kerstbomen, zij wijzen je de weg.

Voor de wandeling ‘Oh denneboom’ druk je het plannetje af op de website en ga je gewoon op pad.

Maak je leuke foto’s tijdens het wandelen, deel ze gerust en tag ‘Vrijbroekpark’ op facebook of instagram. (EM / Foto Provincie Antwerpen)

 

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten