• 24/05/2024

vlnr: Mizel Gebruers, Kobe Vercauteren, Jos Bouly, Priscilla Geluykens, Birgit De Cnodder en Jurgen Van Dyck

Vorselaarse lokale dorpslijst ACTIEV stippelt toekomstplannen uit

VORSELAAR – In Vorselaar stoomt de lokale dorpslijst ACTIEV een sterk toekomstplan klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Deze plannen worden gedragen door een gemotiveerde en diverse groep mensen. Met een nieuwe lijsttrekker, ervaren schepenen en ook nieuwe gezichten, belooft ACTIEV een verfrissende koers voor Vorselaar. De Vorselaarse partij ACTIEV kijkt met vertrouwen naar de toekomst, onder leiding van een ervaren team.  Huidig burgemeester Lieven Janssens zal in de komende verkiezingen een rol achter de schermen gaan vervullen. Huidige schepenen Kobe Vercauteren, Jos Bouly, Priscilla Geluykens en Mizel Gebruers zetten hun schouders volledig onder de nieuwe plannen. Samen vertegenwoordigen ze tonnen bestuurservaring op de verkiezingslijst. 

De keuze voor de nieuwe lijsttrekker viel op Kobe Vercauteren, nu schepen van vrije tijd. Een uitdaging die hij met volle overgave aangaat. “De voorbije 11 jaar heb ik de kans gekregen om ervaring op te doen en mezelf te ontwikkelen binnen de partij en de gemeente”, deelt Kobe. “Ik ben ervan overtuigd dat ik de komende jaren Vorselaar en zijn inwoners nog beter van dienst kan zijn. De positieve resultaten van de gemeentemonitor deze week geven alvast vertrouwen.” 

Om de toekomst van Vorselaar concreet vorm te geven, organiseert ACTIEV toekomsttafels waarbij alle voorbije en huidige projecten worden besproken. Lijsttrekker Kobe legt uit: “We willen met meer dan 100 betrokken inwoners alle aspecten van Vorselaar aandacht geven en zo een programma opstellen met een frisse blik voor de komende verkiezingen. Alle geëngageerde inwoners zijn van harte welkom om deel te nemen.”

 

Enthousiaste nieuwelingen

De naam ACTIEV is destijds zorgvuldig gekozen, de “V” op het einde staat voor Vorselaar, verenigingen, verbinding en vernieuwing. Deze vernieuwing weerspiegelt zich ook in de verkiezingslijst. De lijst is zeker nog niet volledig. Toch zijn er naast de vier schepenen en een aantal zittende gemeenteraadsleden ook al twee nieuwe gezichten bekend: Birgit De Cnodder en Jurgen Van Dyck.

“Toen ik verantwoordelijke poets- en gezinszorg was, kreeg ik een goed zicht op wat er leeft, maar ook op de tekorten/gebreken omtrent welzijn, senioren, armoede, gezondheid, ….  Dit is helemaal mijn ‘dada’ en daar wil ik mij in de toekomst ook actief voor inzetten”, vertelt Birgit, voorzitter van het welzijnsplatform en werkzaam in de welzijnssector. 

Jurgen is bekend als het vertrouwde gezicht aan de schoolpoort van het Kardinaal Van Roey Instituut en actief in sport- en buurtverenigingen. Hij vertelt: “Ik volgde mijn hart terug naar ons bruisende Vorselaar nadat ik lang in Grobbendonk woonde met mijn gezin. Het welzijn van jong en oud ligt me nauw aan het hart en daar wil ik me graag voor engageren.” Beiden delen ze het enthousiasme voor het verhaal van ACTIEV en staan paraat om hier in de toekomst mee aan bij te dragen.

 Fotografie: Adrie de Kok

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten