• 12/07/2024

Schepen Jos Bouly stelt de filmpjes voor

Vorselaars erfgoed wordt op een bijzondere manier in beeld gebracht.

VORSELAAR – Verrassend Natuurlijk zo luidt de slagzin van de gemeente Vorselaar. Vorselaar is terecht trots op zijn erfgoed en haar natuur maar hoe breng je deze trots op een wervende manier in beeld? Met deze uitdaging ging het Vorselaars amateurtoneel (het VAT) en de VVV aan de slag.

Met respect voor de geschiedenis maar met een amusante toets kreeg het verhaal van Vorselaar vorm.  Een filmploeg trok hiervoor met regisseur Mil Dens en de acteurs van het Vorselaars Amateurtoneel (VAT) op locatie en met veel enthousiasme, humor, waarheid en waarachtigheid werd de geschiedenis van Vorselaar ingeblikt. Op 13 locaties werd met een toneelstukje het erfgoed in beeld gebracht. Mie Broos, de Lovenhoek, boottrekkers, kasteel, klooster….elk hoofdstuk uit de dorpsgeschiedenis kwam aan bod.

Vrijdag werd het project in Sprankel! Gelanceerd, de 13 filmpjes zijn zichtbaar voor het groot publiek via de erfgoedapp en de website van de gemeente Verhalen uit ons dorp – Vorselaar. Het project kwam tot stand met de financiële steun van Erfgoedcel Kempens Karakter.

 

Fotografie: Adrie de KOK

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten