• 18/07/2024

Vorselaar deelt duurzame fietslichtjes uit aan de schoolgaande kinderen

VORSELAAR – Vandaag deelde het lokaal bestuur van Vorselaar meer dan 500 duurzame fietslichtjes uit aan de leerlingen van de basisscholen in Vorselaar. Dit viel samen met het begin van de ‘Helm op, fluo top’-actie in de scholen. Door fluo en/of een helm te dragen, verzamelen de leerlingen via de school stickers en sparen ze voor beloningen.

Verkeersveiligheid staat hoog op de agenda in Vorselaar. De schoolomgevingen werden al vaak aangeduid met extra markeringen en er zijn ook verschillende sensibiliseringsacties. In  de herfst en winter zijn fietsers extra kwetsbaar door de duisternis. De gemeente wil de leerlingen extra verlichten en schenkt de leerlingen een oplaadbaar usb-lichtje dat ze aan het fiets of rugzak kunnen bevestigen. Zo zijn ze extra zichtbaar in het verkeer.

Deze lichtjes kaderen ook in de Vorselaar Stapt en Trapt-actie die al twee jaar actief is. November is bovendien de laatste maand dat de inwoners stickers bij de deelnemende handelaars of diensten kunnen verzamelen. Sinds de start van de actie heeft men al meer dan 3 200 volle spaarkaarten ontvangen. Een mooie actie die veel mensen mee op de fiets bracht.

Fotografie: Adrie de KOK

šŸ¤ž Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten