• 27/05/2024

Vooruit en Groen verbreken huwelijk in Lint

LINT – Na bijna twintig jaar samenwerking kondigen de Lintse afdelingen van Vooruit en Groen aan dat hun wegen scheiden.

De twee partijen werkten lokaal gedurende twee decennia nauw samen. Zij namen als kartel ook vier keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.

In de periode 2013-2018 maakten zij ook samen deel uit van de bestuursmeerderheid. Het was Vooruit Lint dat besloot om de samenwerking stop te zetten.

Dat heeft niet zozeer met inhoudelijke of persoonlijke kwesties te maken, maar vooral met uiteenlopende visies over de strategie.

Terwijl Groen kiest voor een verbreding en de lijst wil openstellen voor onafhankelijke kandidaten, opteert Vooruit ervoor om in oktober onder eigen naam in de lokale politiek arena te treden.

Vooruit en Groen willen – naar eigen zeggen – hun wederzijdse waardering uitspreken voor de lange samenwerking, die zeker een reeks successen kende. De partijen spraken ook af om hierover geen verdere verklaringen af te leggen in de media. (EM – Op de foto Erwin Madereel, foto van Vooruit – foto FB)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten