• 14/04/2024

Voortaan identiteitscontrole van elke bezoeker aan zwembad Geel

GEEL – Vanaf zaterdag 1 juli moeten zwembadbezoekers vanaf twaalf jaar hun identiteitskaart scannen bij het binnengaan van het zwembad in Geel. Sinds enkele jaren krijgt het stedelijk zwembad vaker te maken met situaties van overlast. Met deze extra controle kan het zwembad bezoekers die de regels overtreden gemakkelijker een toegangsverbod geven.

In de zwembaden van bijvoorbeeld Mol, Herentals en de meeste provinciale domeinen is het inlezen van een identiteitskaart aan de ingang al langer verplicht. Het systeem houdt de persoonsgegevens van de bezoeker (rijksregisternummer, naam, woonplaats en leeftijd) voor 72 uur bij.

Bezoekers plaatsen hun identiteitskaart in de kaartlezer. Vervolgens krijgen ze een groen of rood scherm te zien. Rood betekent dat de bezoeker een toegangsverbod heeft en het zwembad niet mag betreden. Bezoekers met een dagticket scannen verplicht hun identiteitskaart. Bezoekers die een beurtenkaart of online ticket hebben, gaven hun persoonsgegevens al door bij de aankoop ervan. Zij moeten hun identiteitskaart enkel scannen als een medewerker van het zwembad hier expliciet om vraagt. (EM / Foto Stad Geel)

 

­čĄ× Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten