• 27/05/2024

Bestuur WVC, Lieven Janssens, schepen van sport van Vorselaar en Grobbendonk

Voorstelling Herman Vanspringels Diamond wielerwedstrijd in Vorselaar

VORSELAAR – Op zondag 12 mei organiseert Wielercomité Vorselaar (WCV) de 36e “Herman Vanspringels Diamond”. Dit is een van de belangrijkste wielerwedstrijd voor U17 nieuwelingen in Vlaanderen. Lieven Janssens, burgemeester van Vorselaar: “De koers is een eerbetoon aan Kempenzoon Herman Vanspringel. En de mooiste manier om hem te eren is onze belofte aan hem om deze belangrijke koers in Vorselaar en de regio voort te blijven zetten. We investeren met deze koers bewust in de nieuwe diamantjes van de toekomst: de nieuwelingen.”

De winnaar van de koers krijgt ook een echte diamant t.w.v. €2000,-van de firma Drybooms overhandigd. Eerdere winnaars zijn o.a. Jurgen van den Broeck, Jurgen Roelands, Ben Arnouts, Dylan Van Baarle en Arnaud De Lie. Vorig jaar won Thibeaut Van Damme.

De start van deze wedstrijd vindt plaats in de thuisbasis van Herman Vanspringel aan het Astridplein te Grobbendonk om 15.00u. Van daaruit rijden de renners richting Vorselaar waar ze een aantal lokale rondes rijden. De aankomst ligt dit jaar op de Boulevard aan pleintje Heikant en wordt verwacht rond 16.45u. Zoals vorig jaar wordt er van tevoren ook een afwachtingskoers voor nieuwelingen, die niet geselecteerd zijn voor de wedstrijd Topcompetitie “Herman Vanspringels Diamond”, gereden.

Fotografie: Adrie de KOK

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten