• 19/05/2024

Volleybalclub Patria en fotografieclub Dika ontvangen door gemeentebestuur van Kapellen

KAPELLEN – Het gemeentebestuur van Kapellen ontving vanmiddag twee verenigingen die een koninklijke titel kregen. Het gaat om volleybalclub Patria en fotografieclub Dika.

Het bestuur van beide verenigingen werd ontvangen door het college van burgemeester en schepenen in het gemeentehuis Beukenhof. Bij deze gelegenheid werd ook een receptie aangeboden.

Patria noemt zich een kleine Kapelse volleybalclub, die een gebalanceerd evenwicht zoekt tussen sport, competitie en vriendschap.

De club is er voor mannen en vrouwen, jong en oud en werd opgericht in 1971. In feite bestaan ze dus al 53 jaar.

Begin deze eeuw kreeg de club het moeilijk en moesten ze hun verschillende ploegen afbouwen.

Ze werden gered door oud-scoutsleden, die zich aansloten bij Patria. Sindsdien loopt alles weer goed en worden er regelmatig nieuwe leden aangetrokken.

Dika wil in de eerste plaats een ontmoetingsplaats en een forum zijn voor alle fotografen. Hierbij is het niet belangrijk of je nog groen achter de oren bent of dat je al jaren met fotografie bezig bent.

Binnen de club wil men een open en creatieve sfeer bieden waar ieder op zich fotografisch kan evolueren.

Men vindt het het belangrijk dat er individueel en binnen het clubgebeuren progressie is in  fotografie, dit wil men we stimuleren door regelmatig avonden te organiseren rond een bepaald thema of door het uitnodigen van gastsprekers.

Gegroeid uit de Diaclub Kapellen ligt vandaag de nadruk op het digitale werk en op het geprojecteerde beeld.

Naast het bekijken en bespreken van individuele beelden ligt een zwaartepunt van de  werking bij het maken van klankbeeldmontages (AV-montages of reeksen), waarbij men streeft naar een harmonisch samengaan van klank en beeld tot een boeiend geheel.

Dika vraagt een zeer democratisch jaarlijks lidgeld van haar leden. Daarenboven is er voor jongeren onder de 25 jaar, en voor mensen met een handicap, een tegemoetkoming op dit bedrag.

Marc DEMARTIN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten