• 20/06/2024

Voetgangersbrug over de AA, kermissen op komst, omleiding aan Belgiëlaan

HERENTALS – Op maandag 30 en dinsdag 31 augustus staat de plaatsing van de nieuwe voetgangersbrug over de Aa in Herentals  gepland. De brug wordt maar liefst zestien meter lang en komt vlakbij de Poederleeseweg op het grondgebied van de stad.  De voorbereidende werken starten al in de week van 23 augustus.

De brug vormt de ontbrekende schakel in het knooppuntennetwerk voor wandelingen in de regio van Herentals, Poederlee (Lille) en Vorselaar. Daarom is de brug ontworpen voor wandelaars, niet voor fietsers. De plaatsing van de brug maakt deel uit van het strategisch project ‘Veerkracht in de vallei van de Kleine Nete’ en is een samenwerking van de stad Herentals, de gemeente Vorselaar en Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete. De officiële opening gebeurt op de Dag van de Trage Weg op zaterdag 16 en zondag 17 oktober.

De kermis in Morkhoven vindt plaats op het dorpsplein en gaat van start met een rondgang met de fanfare op zaterdag 28 augustus om 17 uur.

De Septemberkermis gaat op vrijdag 3 september om 18u30 van start met een kermisrondgang voor alle kinderen met het Harmonieorkest Sint-Jozefcollege. Om 19u30 is er een optreden van circusschool Locorotondo.

Op zaterdag 4 september is er een meet and greet met Iron Man en de verdeling van de krasloten. Liefhebbers van unieke en antieke spulletjes kunnen op zondag 5 september gaan snuffelen op de kermisrommelmarkt.

De prikkelarme dag vindt plaats op dinsdag 7 september. Op woensdag 8 september is er ten slotte de kinderkleurwedstrijd en de familiedag. Van woensdag 1 september om 7 uur tot donderdag 9 september om 12 uur is de Grote Markt afgesloten voor al het doorgaand verkeer.

Van maandag 6 tot en met zaterdag 25 september wordt er gewerkt aan de overweg op de Belgiëlaan in Herentals . De werkzaamheden vinden plaats van maandag tot en met vrijdag van 22u40 tot 4u50. Overdag en in het weekend is de overweg geopend. Op vrijdagavond wordt er gewerkt tot zaterdagochtend om 4u50. De omleiding loopt via de Hikstraat, Nederrij en de Poederleeseweg.

Op zondag 26 september vindt het openingsfeest van ’t Schaliken plaats. Er is dan tussen 12 uur en 20 uur geen verkeer mogelijk op de noordkant van de Grote Markt en de Zandstraat ter hoogte van de Lakenhal.

Op dinsdag 26 oktober kan je in het kader van het project Ciné Horizon genieten van de gratis film Un Divan à Tunis. De film is een geestige en onderhoudende komedie waarin de Westerse Selma haar psychoanalytische praktijk in Parijs inruilt voor een nieuwe thuis in Tunis.

De filmvoorstelling vindt plaats in de schouwburg van cultuurcentrum ’t Schaliken (Grote Markt 35) en start om 20 uur. Inschrijven doe je vooraf via wereld@herentals.be of 014-24 66 84.  (EM / Foto Stad Herentals)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten