• 21/04/2024

Voetballen in Kontich, dat zes dagen lang feestviert

KONTICH – Het Huis van het Kind zal dit jaar voor het eerst experimenteren met buurtsport in Kontich. Deze zomer kunnen kinderen, van zes tot en met twaalf jaar, om de twee weken voetballen op het speelterrein Lintschveld in Kontich-Kazerne.

Het lokaal bestuur organiseert op woensdagen 5 en 19 juli en op 2 en 16 augustus op dit speelterrein aan het Stationsplein een voetbaltornooi met korte wedstrijdjes. Je kind is welkom van 14 tot 16 uur.  Voor de kinderen met andere interesses voorzien animatoren ook heel wat materiaal.  Zo nemen ze onder meer een kubbset, spikeball en stoepkrijt mee. Kinderen die willen deelnemen aan het voetbaltornooi kunnen met een ploeg van vijf  vrienden langskomen.

Ben je alleen of met te weinig voor een ploeg? Geen zorgen, je kan je ook individueel aanmelden. Men maakt immers ook gelegenheidsploegen. Inschrijven is niet nodig, fair play en team spirit uiteraard wel. Met dit initiatief wil het Huis van het Kind kinderen ook buiten een clubverband de kans bieden te voetballen en hen laagdrempelig nieuwe sporten en spellen leren kennen.

Cindy Vanbaeden (N-VA), schepen van welzijn: ‘We willen dat elk kind in onze gemeente de kans krijgt om erbij te horen en plezier te maken. Samen sporten in de buurt is hiervoor de ideale manier. Kinderen krijgen de kans om contacten te leggen en sociale vaardigheden te leren. Zo draagt buurtsport bij aan hun fysieke en mentale gezondheid.’

Van donderdag 6 tot dinsdag 11 juli zal er in Kontich naar jaarlijkse gewoonte het meerdaagse evenement Kontich Feest! plaatsvinden. De vaste ingrediënten van dit feestweekend zijn opnieuw aanwezig.

Zo heb je de 59ste editie van de Sint – Martinusprijs, de meerdaagse wielerrit voor opkomend jong talent. De jeugdige deelnemers kan je toejuichen vanop verschillende locaties in Kontich.

Vrijdagavond kan je afzakken naar de Altena kapel waar vanaf 20 uur de feestzitting plaatsvindt. Dit is een feest ter ere van de Vlaamse feestdag. Je kan er komen genieten van het duo Elly Aerden en Jan Van Rossem met hun voorstelling ‘Regen en Vuur’. De voorstelling is gratis maar je moet wel een plekje reserveren.

Kom vervolgens genieten van verrassende (of verfrissende) streekbieren op Bier met Streken. Dit dorstlessende evenement vind je terug in het Gemeentepark, zowel op zaterdag als op zondag. Leef je naar hartenlust uit op verschillende attracties van de kermis.

Op zaterdag kan je bij je biertje genieten van een streepje muziek, gebracht door Papa Mojito. ‘s Avonds kan je gewoon in het Gemeentepark blijven, want Kontich zingt zal hier plaatsvinden. Vanaf 19.30 uur kan je de longen uit je lijf zingen op je favoriete nummers en genieten van optredens van Gene Thomas, coverband Edje Ska & The Pilchards en Dj Stijn La Vida. De opbrengsten van dit evenement zijn ten voordele van lokale verenigingen.

Op zondag zijn er in het Gemeentepark optredens van de Koninklijke Harmonie Vrede en Vermaak met een modern repertoire (13.30 uur), Handjesindelucht Kindershow (15 uur),  Soulvision (16 uur), Soulvision en saxofonist Fabrice Mukuna (18.30 uur), Tinne Oltmans (live, 20 uur) en DJ Nuroy (21.15 uur).

 Moedig op maandag de jockeys aan tijdens de Paardenkoersen en geniet van de randanimatie die voorzien wordt. Of slenter door de straten tijdens de jaarmarkt in het centrum. Op dinsdag 11 juli geniet je er van tal van kortingen op de familiedag tijdens de kermis. (EM / Foto Gemeente Kontich) .

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten