• 18/07/2024

Voetbalbaltornooi in schaduw van Zimmertoren, ode aan Toots in Mol

LIER – Morgen woensdag 27 april nemen veertien teams van Younited Belgium het tegen elkaar op onder de schaduw van de Zimmertoren, op de sportveldjes aan de Schapekoppenstraat. Dit evenement is één van de twee lentetornooien die wordt georganiseerd en vormt dit jaar een tandem met het tornooi in Charleroi op woensdag 5 mei.

De spelers en supporters van Younited-teams zijn experten in het dagelijkse overleven. Zij strijden tegen kwetsbaarheid op verschillende vlakken zoals huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede of verslaving. Ze vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis. Er zijn 32 Younited-teams die geloven in de kracht van voetbal en de kracht van mensen. Elk Younited-team is een samenwerking tussen een (semi-)professionele voetbalclub en sociale organisaties. Wekelijks bereiken de teams van Younited Belgium meer dan 500 deelnemers en zij organiseren 900 trainingssessies per jaar.

De Younited-teams van Lyra Lierse, OH Leuven, STVV, KV Mechelen, Antwerp, Beerschot, Union Sint-Gillis, SK Roeselare-Daisel, KV Kortrijk, Club Brugge, Foyer Bodegem, FP Halle-Gooik, SV Zulte-Waregem en gastteam Betonne Jeugd treden in de sportieve arena. Deze arena bestaat uit twee straatvoetbalterreinen met boarding, waarop wedstrijden van 2 x 7 minuten gespeeld worden, vier tegen vier. Er is geen klassement of eindwinnaar van het tornooi. Spelplezier en ontmoeting staan immers centraal bij Younited Belgium. Het Younited-team van Lier is een samenwerking tussen de stad Lier en Lyra-Lierse. Voor de organisatie van het tornooi dragen ook andere sociale partners (SAAMO, Sociaal restaurant ’t Hofke) hun steentje bij.

*HET PROGRAMMA: 10.20 uur: start wedstrijden, 13 uur: demo; 16 uur: einde wedstrijden; 16.15 uur: slotceremonie

Op vrijdag 29 april zou jazzlegende Toots Thielemans (1922-2016) 100 jaar geworden zijn. Een verjaardag die men in Mol niet ongemerkt voorbij laat gaan. Speciaal voor deze gelegenheid brengt beiaardier Carl Van Eyndhoven die dag om 14 uur het huldeconcert ‘Toots On Bells’ op de beiaard van de Sint-Pieterstoren. Van Eyndhoven improviseert over jazz standards die Toots op onnavolgbare wijze speelde. Op het programma staan onder meer Bluesette, Circle of Smiles (thema van Baantjer), Someday My Prince Will Come, Stardust, Ne me quitte pas,… Kijk op www.carll.be  voor een volledige playlist. Luisteren naar het beiaardconcert kan achter de Nete of via streaming op de Facebookpagina van ‘Beiaard Mol’.

Het 50-koppig Mols Accordeonensemble van de Academie voor Muziek en Woord nodigt op vrijdag 29 en zaterdag 30 april iedereen uit op een uniek verjaardagsconcert dat plaatsvindt in het Sint-Jan Berchmanscollege. Samen met gastsolist, mondharmonicaspeler Steph Van Uytvanck, worden vooral bekende maar ook minder bekende composities van Toots uitgevoerd. De arrangementen werden speciaal voor deze gelegenheid geschreven door Ludo Mariën, leraar van de accordeonklas. Kaarten kosten twaalf euro (vijf euro voor wie jonger is dan twaalf jaar) en zijn verkrijgbaar via accordeonklasmol@hotmail.com of 0477 82 13 18. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten