• 12/07/2024

Vlaamse subsidies voor 35 scholenbouwprojecten in onze provincie

ANTWERPEN – Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister van Onderwijs, investeert ruim twaalf miljoen euro in nieuwe en hedendaagse schoolgebouwen. Over de provincie Antwerpen zullen zo’n 35 scholenbouwprojecten met deze investering aan de slag kunnen. Weyts: ‘Een investering in scholenbouw is een investering in onze onderwijskwaliteit. En dus in onze eigen toekomst.’

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw. In totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op drie miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen het Nederlandstalig onderwijs moet lenigen, met focus op het secundair onderwijs.

Weyts investeert ruim twaalf miljoen in 35 scholenbouwprojecten in de provincie Antwerpen. Met deze scholenbouwprojecten zullen duizenden leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

Het Israëlisch Atheneum Jesode-Hatora-Beth-Jacob ontvangt ruim twee miljoen euro voor de aankoop van een gebouw in de Nerviërsstraat in Antwerpen.

De Gesubsidieerde Vrije Basisschool Hertenhof in Deurne realiseert met 1,2 miljoen euro capaciteitsmiddelen voor 100 leerlingen de renovatie van een bestaand klassenblok en de omvorming van een magazijn tot klaslokalen met sanitair, bergruimtes en gesprekslokalen. 1,1 miljoen is voor de nieuwbouw en verbouwing van de stedelijke basisschool Creatopia op het Kiel. In Berchem ontvangen de Vrije Basisschool De Knikkerbaan en de Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs School de Merode één miljoen euro voor de renovatie van de bestaande schoolgebouwen, waarin 426 leerlingen schoollopen.

Er gaat bijna één miljoen voor de uitbreiding van een blok met zes nieuwe klaslokalen naar het Mater Dei Instituut in Brasschaat, 715 000 euro voor het uitbreiden van de lagere school naar Vrije Basisschool Don Bosco Hoboken, 625 000 euro naar de Vrije Basisschool Zandhoven voor het vervangen van de ramen en daken en de aanleg van een overdekte speelplaats en 620 000 euro voor de uitbreiding en de modernisering naar het Siint-Gabriëlcollege in Boechout.

Tenslotte zijn er nog kleinere subsidies voor Vrije Basisschool De Linde (Deurne), OLV Pulhof (Berchem), Onze-Lieve-Vrouwe-Instituut (Boom), VBS Huveneersschool (Bornem), Sint-Michielscollege (Brasschaat), Sint-Michielsschool en De Zevensprong (Brecht), KOGEKA (Geel), Zonnekesschool (Hemiksem), Vrij centrum voor leerlingenbegeleiding (Herentals), ASO De Spijker (Hoogstraten), VBS Sint-Jozef (Kalmthout), Steinerschool en Sint-Ursula Klim Op (Lier), KSOM (Mol), OLVE (Mortsel), De Knipoog (Olen), Sint-Jan-Berchmanscollege (Puurs Sint Amands), De Wingerd (Rumst), Sint-Johanneschool (Wommelgem), Impuls (Zandhoven) en Vrije Kleuterschool (Zandhoven). (EM / Foto N-VA)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten