• 19/05/2024

Vlaamse regering brengt topartiesten naar Mechelen, Maanrock en De Koer verzorgen afterparty

MECHELEN – De gratis openingsshow naar aanleiding van het Belgisch EU-voorzitterschap, zal zaterdagavond op de Grote Markt in Mechelen door verschillende artiesten en BV’s op een bruisende en swingende manier het verhaal van Vlaanderen en Europa vertellen. Een wervelende, feestelijke show, waarin verschillende kunstdisciplines als muziek, dans, film en video elkaar ontmoeten, uitdagen, aanvullen en versterken. Alle Vlaamse troeven worden hier uitgespeeld.

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA): ‘Net zoals Vlaanderen heel divers is, spelen we in de openingsshow met interessante contrasten tussen klassiek en modern, verschillende stijlen die elkaar niet tegenwerken maar elkaar versterken, voor zowel jong als oud. We denken dus ook aan een combinatie van gekende popartiesten met symfonisch orkest. Het zal een indrukwekkende mix van muziek en visuele elementen zijn. Met diverse verrassende acts en onverwachte duo- of triosamenstellingen willen we het publiek een onvergetelijke ervaring bieden.’ De show loopt van 19 uur tot 20.30 uur op een overdekte  Mechelse Grote Markt. Een compilatie wordt om 21 uur uitgezonden op VRT 1.

Volgende artiesten treden op:

Bart Peeters: een vaste waarde binnen het Vlaamse muzieklandschap. De zanger, drummer en gitarist mocht onlangs nog de Lifetime Achievement Award bij de MIA’s in ontvangst nemen.

Laura Tesoro: is al lang veel meer dan haar Eurovisiesongfestival-inzending. Ze bracht onlangs haar debuutalbum ‘LIMITS’ uit en is helemaal klaar om het beste van zichzelf te geven.

Coely: één van de grotere namen in de Belgische hip-hop scène. Deze Antwerpse laat vlotjes grenzen tussen soul, R&B, hiphop en pop vervagen.

Metejoor: is al enkele jaren niet meer weg te denken uit de Vlaamse hitlijsten. Na monsterhits als ‘1 op Een Miljoen’ en ‘Rendez-Vous’ heeft de popzanger zijn talent al meer dan bewezen.

Aaron Blommaert: blies iedereen omver tijdens zijn deelname aan The Masked Singer. Maar muzikaal is deze artiest dan ook zeker niet aan zijn proefstuk toe. De zanger heeft er al een indrukwekkend tv- en muziekparcours opzitten.

Günther Neefs: met zowel Vlaamse klassiekers, als soul-en swingnummers is hij van veel markten thuis. Een warme stem die al sinds de jaren ’90 hits scoort in de Vlaamse lijsten.

Katnuf: is een 22-jarige Nederlandse zanger met Marokkaanse roots, gevestigd in Roeselare. Hij werd de bekendheid in gekatapulteerd via TikTok maar tekende intussen bij Sony. Een rijzende ster die Ronnie Flex als zijn grootste muzikale voorbeeld noemt.

Laura Seys: studeerde af als musicalactrice. Je kon haar al aan het werk zien in spektakelmusicals zoals ‘40-45’ en ‘Daens’. Momenteel speelt ze ook in ‘The Red Star Line’ van Studio 100.

Charlotte Wajnberg: deze Belgische sopraan is laureaat van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd 2018, waar ze ook de Publieksprijs (Klara/Canvas) in ontvangst mocht nemen. Hiermee lanceerde ze haar internationale operacarrière.

Thomas Hoste: een gepassioneerde draailierspeler. De draailier ontstond in de Middeleeuwen en is een traditioneel volksinstrument met een rijke klank. Hoste toerde hiermee al door heel West-Europa, samen met de bands Fyndus, Hidrae & Cecilia.

Frank Debruyne: deze muzikant en componist studeerde blokfluit en saxofoon aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Gent. De saxofonist speelde al mee met Brussels Philharmonic en het Belgisch Nationaal Orkest.

Prima La Musica onder leiding van Dirk Brossé: een Belgisch kamerorkest met variabele bezetting. Deze hoogopgeleide, zorgvuldig geselecteerde musici hebben een brede en open kijk op muziek, kunst, cultuur en maatschappij.

Els Dottermans: deze actrice brengt een literaire collage, geschreven door Dries Desmet.

Vanaf 21 uur volgt een afterparty, georganiseerd door Maanrock en De Koer. Zij hebben  GOOSE (treedt op om 21 uur), Bibi Seck (optreden om 23.45 uur) en Dr. Lektroluv (opreden om 22.30 uur) weten te strikken. Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest: ‘Ik droom eigenlijk al jaren van een wintereditie van onze grote muziekfestivals. Dat krijgen we dus nu ook. Met drie topartiesten hebben we een ijzersterke affiche.’

Sammy Claes van De Koer: ‘Deze samenwerking met Mechelen en de Vlaamse Overheid is voor ons een belangrijk en duidelijk signaal dat het nachtleven wordt erkend als een volwaardige subcultuur in onze maatschappij en de positieve impact ervan benadrukt. De kans krijgen om samen met een organisatie als Maanrock artiesten van dit kaliber te kunnen boeken, is voor ons een droom die uitkomt.’ Daarnaast kunnen bezoekers op verschillende locaties gratis genieten van circusvoorstellingen, tentoonstellingen, slam poetry, comedy, film, lezingen, en nog veel meer. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten